Alfa firar 3/3 som ”33 Stradale day”

På söndagen är det den 3/3 och dagen till ära döper Alfa Romeo dagen till ”33 Stradale Day”. Detta för att fira ”33”. Ett ikoniskt nummer, en extraordinär bil, en historia om bilpassion: allt detta kommer naturligtvis att passa in i märkets schema för firande. Vi firar det med lite italiensk ögonfröjd i forma av en Alfa Romeo 33 Stradale i skinande blå Blue Reale lack. Alfa Romeo passar så där lagom lägligt på att fira att man hade en tillväxt på 33% under 2023 också. Skål för treorna med andra ord!

Sedan lanseringen av 33 Stradale-projektet har denna ”dubbelsiffra” fått en avgörande och mycket symbolisk roll. I en mening mer än någon annan: 2023 var varumärkets globala kommersiella tillväxt 33 % jämfört med 2022.
För det första firandet, som kommer att hållas den 3 mars, har Alfa Romeo Centro Stile släppt nya och exklusiva bilder av 33 Stradale i den okonventionella Blu Reale (kungliga blå) -färgen, en kroppsfärg som frammanar dess strålande förflutna.

2023 kommer att gå till historien som året för 33 Stradale: en legend, en symbol som förkroppsligar alla värderingar hos ett av de mest ikoniska sportmärkena i världens bilsporthistoria. Siffran 33 har blivit en symbol för identitet, och till dess ära tillkännager Alfa Romeo grundandet av ”33 Stradale Day.” Med start den 3 mars 2024 är målet med detta jubileum att bli en dag som ska firas tillsammans med alla entusiaster runt om i världen och deras mer än 250 klubbar som delar en passion för varumärket.

Ett symboliskt datum, 3/3, mest av allt för att påminna om namnet på Alfa Romeos nya fuoriserie (’skräddarsydd’) bil, ett autentiskt ’manifest’ av det italienska märkets kapacitet – nu och i framtiden – när det gäller stil och körupplevelse. Tillverkad i endast 33 exklusiva enheter, för 33 av märkets fans, kombinerar den nya tvåsitsiga coupén arv och framtid, och produceras enligt en unik hantverksprocess med högsta kvalitetsstandard och obsessiv uppmärksamhet på detaljer.

33:an har blivit ett ledmotiv för varumärket. Mer en engångsföreteelse än en sällsynt tillfällighet, siffran 33 finns också i Alfa Romeos kommersiella resultat för 2023: globalt växte varumärket med 33 % jämfört med 2022, en unik slump som verkar ha skapats speciellt för att fira nylansering av 1960-talsikonen.

Men det är inte allt. Går man tillbaka i tiden får siffran 33 ytterligare symboliskt och celebratoriskt värde.
I juni 2021 – för 33 månader sedan – vann Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport 1929 den historiska återuppförandet av 1000Miglia, en historisk tävling Enzo Ferrari kallad ”världens vackraste biltävling”.

Går vi längre tillbaka in i historien: 1933 var ett år av sportens ära, när Alfa Romeo dominerade sporttävlingar och dess vapen fascinerade och vann alla racingfans hjärtan. Det berömda paret Nuvolari och Compagnoni vann Mille Miglia i den högpresterande 8C 2300. I samma bil dominerade Antonio Brivio Targa Florio, världens äldsta uthållighetsbilstävling, som hölls på Sicilien. Äntligen, återigen ombord på samma härliga racerbil, vann Nuvolari-Sommer-duon 24 Hours of Le Mans.

Kort sagt, 33 är ett magiskt tal för Alfa Romeo och dess entusiaster i år. För den första ”33 Stradale Day” har Alfa Romeo Centro Stile producerat nya officiella bilder som visar fuoriserien i den exklusiva och suggestiva Blu Reale, som redan finns tillgänglig på 1967 33 och en av de tre karossfärgerna som erbjuds, tillsammans med den klassiska Rosso Alfa och den mer sofistikerade Rosso Villa d’Este.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =