Citroën för tjänstebilsåkaren

Har du tjänstebil, eller helt enkelt vill värna miljön genom att åka eldrivet till och från jobbet blir utbudet av laddhybrider allt mer intressant. Nu finns de första exemplaren av Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid tillgängliga hos de svenska Citroën-återförsäljarna.

– Citroën C5 Aircross är redan i dag en favorit hos våra Citroën-kunder, tack vare sin rymlighet och framför allt sin fantastiska komfort. Därför är det givetvis väldigt kul att kunna erbjuda denna modell som plug-in hybrid. En drivlina som både är positiv ur en miljöaspekt men som även höjer den redan fantastiska komforten ytterligare, då eldriften gör bilfärden ännu tystare, säger Martin Ling, produktchef för Citroën Sverige. 

Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid presenterades för Europa redan i slutet av förra året men på grund av covid 19-pandemin har produktionen av den efterlängtade plug-in hybriden blivit försenad. Efter några månaders extra väntan har de första bilarna nu anlänt till de svenska Citroën-återförsäljarna, som därmed kan börja leverera bilar till väntande kunder. 

– Vi har en hel del trogna kunder som gått och väntat på sin Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid ett tag och det känns extra bra att vi nu kan leverera bilar till dessa Citroën-ambassadörer, säger Martin Ling.

Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid kommer med en effektiv 225 hk-bensinmotor, en ny 8-stegad växellåda och en elektrisk motor som generar upp till 55 kilometers elektrisk räckvidd (WLTP). Plug in-hybriden erbjuds i utrustningsnivåerna FEEL och SHINE EXCLUSIVE, för 403 990 kronor respektive 439 990 kronor.

Citroëns nya plug in-hybrid är också startskottet för den elektriska offensiv som väntar de kommande åren. Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid kommer inom kort att följas upp av den 100 procent elektriska transportbilen Citroën ë-Jumpy, i början av nästa år utökas det elektriska programmet med nya Citroën ë-C4 och till 2025 ska samtliga av Citroëns modeller erbjuda ett elektriskt alternativ. 

– Med modeller som nya Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid och nya Citroën ë-C4 räknar vi med att snabbt kunna etablera oss som ett bilmärke som fokuserar på elektrifieringen och på så vis visa upp en ny sida för våra Citroën-ägare samtidigt som vi lockar nya kunder, säger Martin Ling.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =