Cupra Formentor, mer Cupra, mer prestanda

CUPRA startar upp produktionen av nya Formentor, en SUV med Cupras speciella designkännetecken, höga prestanda och ett generöst motorutbud inkl. plug-in hybrider. Det första fordonet som är unikt designat för märket är redo att släppas på marknaden i sin 310 hk-version, modellen kommer att erbjuda ett brett utbud av motorer, inklusive plug-in hybrider från nästa år.

– Den första helt egenutvecklade modellen kommer att spela en viktig roll i företaget och VD, Wayne Griffiths, som meddelade att med den nya modellen siktar man på att överträffa det ursprungliga målet på fördubblad försäljningsvolym för CUPRA.

Från Martorell till världen

CUPRA Formentor tillverkas i Martorell och kommer att representerar mer än 10% ytterligare produktionsvolym för anläggningen. Tillverkningen av CUPRA första modell kräver totalt 3 000 anställda på linje 2, uppdelade i tre skift. Den initiala produktionen av Formentor startar med 160 enheter per dag.

– Nya Formentor är ett stort steg för CUPRA. Som sin första unikt utvecklade bil kommer den att få varumärket att växa, bli mer synligt och ännu mer åtråvärt. Vi siktar på att överträffa vårt ursprungliga mål att fördubbla CUPRAs försäljningsvolym med lanseringen av denna bil och bryta in på nya internationella marknader tack vare det breda utbudet av motorer. Dessutom kommer den här bilen att representera mer än 10% extra i produktionsvolym för Martorell-fabriken och ha full kapacitet på sin produktionslinje. Jag är övertygad om att den här modellen kommer att förändra framtiden för varumärket CUPRA, sa Wayne Griffiths.

  • Den första unika, helt egenutvecklade och designade modellen för CUPRA 
  • Erbjuder ett stort utbud av motorer inklusive plug-in hybrider
  • Den nya modellen innebär mer än 10% ytterligare i produktionsvolym för anläggningen i Martorell
  • Griffiths: ”Med lanseringen av Formetor siktar vi på att överträffa vårt ursprungliga mål att fördubbla CUPRAs försäljningsvolym.”
  • FC Barcelonas målvakten och CUPRAs globala ambassadör Marc ter Stegen ser fram emot att köra den på Barcelonas gator

En viktig pelare hos CUPRA

Formentor är en viktig pelare i CUPRAs globaliseringsstrategi. Med den här nya modellen planerar varumärket att konsolidera sig på de stora europeiska marknaderna och framförallt i de länder där elektrifiering har kommit långt, så som Norge och Sverige.

CUPRA Formentor ansluter sig till CUPRA Ateca och CUPRA Leon, vars nya versioner också kommer ut på marknaden under sista kvartalet 2020. Varumärket börjar därmed sin produktoffensiv efter att ha sålt 55 000 enheter sedan den skapades 2018 fram till slutet av september, vilket överträffar alla initiala förväntningar.

Dessutom börjar CUPRAs resa mot elektrifiering med ankomsten av de första plug-in hybriderna av CUPRA Leon, före årets slut, och CUPRA Formentor, i början av 2021. Dessa kommer att förenas av CUPRA el-Born, den första helelektriska modellen, som lanseras nästa år. Varumärket förväntar sig att nå en miljard euro av SEATs totala omsättning när hela sortimentet är tillgängligt på marknaden.

Efter att ha öppnat det första ”CUPRA Garage” i Europa i staden Hamburg, meddelade Griffiths också att varumärket för lanseringen av Formentor skapar ett dedikerat CUPRA-nätverk med nya och flexibla format som går längre än den traditionella återförsäljaren. Varumärket utökar sitt nätverk för att nå nära 520 CUPRA-specialister över hela världen i slutet av året, och det är i färd med att rekrytera fler CUPRA Masters för att nå totalt 600 över hela världen i slutet av 2020.

Formentor levererad till ter Stegen

Varumärkets nya modell, som nyligen utsetts till officiell bil för FC Barcelona, levererades till klubbens målvakt och CUPRAs globala ambassadör Marc ter Stegen. Den tyska spelaren fick nycklarna till sin Formentor som en del av det digitala PR-eventet för att fira produktionsstarten av denna nya modell, som hölls i CUPRA Garage i Martorell.

Han föll för bilen och blir nu en ambassadör för både sitt lag och för Cupra.

Ett nytt segment

CUPRA Formentor markerar varumärkets inträde i CUV-segmentet, som förväntas fördubbla sin marknadsandel i Europa under de kommande fem åren. Denna högpresterande crossover, som är uppkallad efter den ikoniska udden på ön Mallorca, kombinerar varumärkets eget DNA med banbrytande teknik, en bländande och fängslande exteriördesign, en anpassad detaljerad interiör och toppmodern, högpresterande motoralternativ.

Formentor kommer att finnas tillgängligt i ett brett utbud av motorer, inklusive en 310 hk bensinvariant, och från 2021, en plug-in-hybrid med en effekt på 245 hk och en räckvidd på cirka 50 kilometer på el. Den exklusiva färgen på lanseringsmodellen heter Petrol Blue Matt och priset startar på 459.900 kr (ca-pris inkl. moms).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 5 =