Ferrari FXX-K Evo för första gången utanför Italien

Visst är grått riktigt vackert! Detta oavsett om det är håret på en man eller kvinna med erfarenhet eller en bil byggd på år av erfarenheter av att ha varit ett toppstall i F1. Grått som i stål, som i kolfiber eller riktigt mörkt som Pirelli-däcken med gul logo.

Ferrari FXX-K Evo är just nu den ultimata förädlingen av Ferrari FXX-K från Maranello. Den kommer att locka en och annan sportbilsälskare till mässan Autosport International i Birmingham 11-14/1 2018, där den vissas för första gången utanför Italien efter världspremiären vid Finali Mondiali förra månaden. Det är också första gången en Ferrari ur XX-programmet visas vid ett event utanför Italien innan den har sin premiär i ett race.

Ferrari FXX-K Evo bjuder på mer än 1000 hk från sin 6,3-liters V12:a som jobbar med en elektrisk motor. Bilen har 23% mer downforce än ”standard” Ferrari FXX-K. Vid topphastigheten producerar bilens aerodynamik 830 kg downforce. Bilen har en fast dubbelprofilsspoiler bak som arbetar med en aktiv spoiler och två sidfenor samt en central fena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =