Lite italiensk ögongodis för fartälskare

Automobili Lamborghini och Ducati visade idag upp mc:n Ducati Diavel 1260 Lamborghini.

En motorcykel som är resultatet av ett samarbete mellan två prestigefyllda varumärken, Ducati och Lamborghini. Den är tillverkad i en begränsad och numrerad upplaga på 630 enheter, som firar samarbetet mellan de två ikoniska italienska tillverkarna. Tanken är att tilltala både motorcyklister och samlare från hela världen. Kort sagt så finns det risk att några av de här supermotorcyklarna kommer att stå uppställda någonstans och aldrig få lufta sina insug med luften från asfalten på en motorväg eller krokig asfaltsväg, eller kanske ännu hellre Nürburgring Nordschleife.

Diavel Lamborghini har, med Ducati Diavel 1260 S som bas, överfört kärnkoncepten i Lamborghini Sián FKP 37 till motorcykelvärlden och designen från de komponenter som mest kännetecknar Ducati Diavel visar släktskapet.

De nya, lätta smidda hjulen påminner uttryckligen om bilens, liksom luftintag och kylarskydd av kolfiber som indikerar flytande element i cykelns huvudkonstruktion. Slutligen återfinns det typiska Ducati-röda genom färgning av Brembo-bromsoken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + nitton =