Lukas Sundahl mästare för andra året i rad

Växjöföraren Lukas Sundahl körde kallt hem segern i Porsche Carrera Cup genom att ligga på topp i hela serien och inte släppa greppet i de avslutande rasen på Mantorp Park i helgen. Lukas främste konkurrent om titeln, Robin Hansson, hade 201 poäng med sig till Mantorp, medan Lukas hade 219. Det betydde att Lukas kunde köra på säkerhet och inte behövde ta några risker genom att utmana andra förare i de båda racen.

Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lukas bevakade sin position i båda racen och körde in på en fjärdeplats i första racet och en andraplats i det andra. I båda racen skuggade han Robin, som naturligtvis gärna hade sluppit se Pontus i backspegeln hela racehelgen. Robin kom trea i första racet och vann det andra men det räckte inte för att slå Lukas i årets Porsche Carrera Cup. Lukas tog hem serien med 12 poäng tillgodo på Robin.

– Man kan nog säga att jag vinner på jämnhet även om det gått lite upp och ner under säsongen, säger Sundahl på carreracup.se.
– Jag kom med hit med 15 poängs ledning och visste att det skulle mycket till om jag skulle förlora den, så varför ta några onödiga risker? När Robin körde om mig i ledning i det avslutande racet tänkte jag bara varsågod. Andraplatsen räckte gott och väl för min del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sex =