Nya lysande VW Golf

Det är dags för en ny VW Golf. Åttonde generationen närmare bestämt efter att modellen lanserats 1974. Golf skapade en helt ny bilklass när den tog över efter klassiska VW skalbaggen. Då en revolution för VW när motor och drivning flyttades fram och motorn ställdes på tvären. Utrymme, säkerhet och fina vägegenskaper för folket hette det då. När baggen lanserades kallades den folkbilen, och ja, naturligtvis är det därför som märket fortfarande heter Volkswagen.

I och med åttonde generationen Golf höjs säkerheten ytterligare, liksom bränsleeffektiviteten, men nu handlar det också om lyx och förfining för folket, eller för att tala bilvärldens språk: Det som hittills kallats premium är nu standard i folkbilen. Det handlar till exempel om helt digital instrumentering med valbar displayer, självkörande teknik som följer bilen framför i upp till 210 km/t, uppkoppling mot nätet och blanksvarta paneler med pianolack.

VW IQ Light lyser upp med helljusintensitet båda sidor om bilen framför.

Det handlar också om marknadens bästa strålkastare med LED-teknik. VW kallar dem IQ Light, Audi kallar dem Matrix. Det är strålkastarna som bara bländar av den lilla ytan där det finns ett annat fordon, mötande eller framförvarande. Det handlar om mysiga LED-belysningar i valbara färger och med valbar intensitet i interiören.

Påkostad interiör med massor av LED-ljuskällor i valbara färger och digital instrumentering

Slutligen handlar det om överraskningen: Du kan snacka med din VW som du snackar med din Google-burk. säger du: ”Hej Volkswagen” s varar bilen och frågar vad du vill ha hjälp med.

Mer om nya Golf i kommande artikel, men två viktiga noteringar här: Den sexstegade manuella växellådan är riktigt bra med korta distinkta lägen och vridmomentet från låga varv är imponerande i den fyrcylindriga 1,5-liters motorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 10 =