Svensk 60-åring helgonförklarad

Nu hälsas besökare välkomna till en unik specialutställning för att fira jubilaren Volvo P1800 som fyller 60 år. Utställningen slår upp dörrarna den 7 juli och är öppen tills vidare, dock kortast fram till årsskiftet.

Volvo Museums specialutställning ”Volvo P1800” bjuder besökare på ett flertal udda, både privat- och företagsägda, P1800-bilar genom åren.

På plats finns bland annat den allra första prototypen samt den P1800 som ägdes av Sir Roger Moore fram till hans bortgång. Utöver själva bilarna kan du som besökare även ta del av historiska bilder, ritningar och kuriosa samt intressanta och spännande anekdoter om varje bil.

Ett samlarobjekt och kändis

Volvo P1800 har idag blivit ett samlarobjekt. Entusiasterna tvistar om vilken modell som är vackrast – inte minst huruvida det är den klassiska coupé modellen eller 1800ES som är vackrast. P1800 blev även synnerligen berömd genom sin roll i TV-serien Helgonet i vilken hjälten Simon Templar, spelad av Sir Roger Moore, körde bilen. Sir Rogers Moore’s privata P1800 finns att skåda på museet i Göteborg.

Specialutställningen är en del av Volvo Museums totala utställning som bjuder på en resa genom Volvos historiska arv från starten 1927 till nutid, med allt från klassiska modeller och prototyper till historiska bilder och dokument. Museet ger en unik inblick i framväxten av ett av Sveriges mest framgångsrika exportföretag, och är både intressant och spännande för alla oavsett om man är bilentusiast eller inte. Ett besök på Volvo Museum i sommar är en passande aktivitet för sommarlovslediga i alla åldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =