2 X 222 står för specialutgåvor av CUPRA VZ5

Enceladus Grey limited edition.

CUPRA presenterar två exklusiva limiterade utgåvor av CUPRA Formentor VZ5 och det handlar om distinkta exteriörfärger och unika designdetaljer. Endast 222 exemplar av varje limiterad utgåva av den redan väldigt speciella CUPRA-modellen med urstark rak femcylindrig motor på 390 hk kommer att finnas tillgängliga på marknaden.

CUPRA Formentor VZ5s limiterade utgåvor representerar också en milstolpe för märkets födelse den 22/2/2018, och är därför begränsade till 222 enheter för varje version och blir bland de mest exklusiva versionerna i modellens sortiment.

Century Bronze limited edition med copper-färgad logo på ratten och svart interiör med copper-färgade sömmar.

Century Bronze limited edition med 20-tums copper-legerade fälgar.

Modellens namn, VZ5, definierar dess karaktär, där VZ står för Veloz på spanska, vilket betyder snabb eller hastig och 5 representerar den ikoniska 5-cylindriga motorn, vilket passar perfekt för den mest kraftfulla versionen av CUPRA Formentor.

– CUPRA Formentor VZ5 är det ultimata uttrycket för förbränningsprestanda och inkarnerar varumärkets strävan att inspirera den nya generationen av bilentusiaster, säger Sven Schuwirth, Executive Vice President för försäljning och marknadsföring. De limiterade utgåvorna hyllar VZ5 och ger en ny tolkning av fordonets sportiga estetik samt förstärker dess design både invändigt och utvändigt.

Century Bronze limited edition.

De två limiterade utgåvorna skiljer sig åt genom sina exteriörfärger, en är utförd i Century Bronze Matt och den andra i Enceladus Grey Matt. Båda färgerna förstärker CUPRA Formentor VZ5s uttrycksfulla design – en design som går bortom gränserna för estetik.

Unika designdetaljer
Century Bronze limited edition inkluderar copper-färgad CUPRA-logotyp i fronten samt på ratten, 20-tums fälgar i svart/copper och dubbla avgasrör i copper. Enceladus Grey limited edition har CUPRA-logotyp i fronten samt på ratten i mörk krom, 20-tums fälgar i svart samt dubbla avgasrör i svart.

Enceladus Grey limited edition med logo på ratten i mörk crom och svart interiör med copper-färgade sömmar.

Båda de limiterade utgåvornas interiör går i svart med copper-färgade sömmar på ratt, instrumentpanel, dörrsidor och givetvis på det supersportiga CUPBucket-stolarna. Exteriört har båda versionerna detaljer i svart kontrastfärg samt splitter och diffusor med kolfiberdetaljer, allt sammantaget för att understryka CUPRA:s prestandafokus och kraftfulla känslan hos VZ5.

Båda versionerna har även lasergraverad numrering i dörrpanelens list för att understryka dess exklusivitet.

Kraftfull prestanda
CUPRA Formentor VZ5 är utrustad med den ikoniska femcylindriga 2,5-liters TSI-motorn, som levererar 390 hk (287 kW) och 480 Nm i vrid. Kopplad till den smidiga DSG-dubbelkopplingsväxellådan och det karaktäristiska ljudet erbjuder motorn en körupplevelse utan motstycke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =