AC Cars bekräftar idag ankomsten till Storbritannien av de första modellerna i sin efterlängtade serie av återfödda AC Cobra ikoniska sportbilar.

Nyheten uppfyller löftet i sitt pressmeddelande daterat den 1 juli att bilarna skulle komma till Storbritannien så att drivlinan kunde installeras av AC: s Derby-baserade tekniska partner Falcon Electric (https://falconelectric.co.uk/). Falcon designar och monterar hela den elektriska drivlinan för den eldrivna modellen och installerar också en Ford-bensinmotor för Charter Edition-modellen.

AC Cobra Series 1 electric är en trogen reinkarnation av AC Cobra, men med en modern, utsläppsfri elektrisk drivlinje, och AC Cobra 140 Charter Edition har samma 2,3-liters motor med hög effekt som Ford använde i sin senaste Mustang-modell.

De två nya bilarna tillverkas i två begränsade upplagor med 58 bilar till salu i Storbritannien. Antalet bilar är valt eftersom det är 58 år sedan skapandet av den världsberömda AC Cobra-modellen.

I dag talade Alan Lubinsky, vd för AC Cars, om att AC levererade sina löften som gjordes tidigare 2020.

– Det är svårt att ta bilar till marknaden vid rätt tidpunkt och till den kvalitet som krävs. Att göra det i tänderna på Covid-krisen, för att inte tala om Brexit, är dubbelt svårt men i dag har vi bevisat att vi klarar utmaningen, säger han. Jag är övertygad om att dessa två innovativa rekreationer av klassiska Cobras, varsamt uppdaterade, kommer att ge oss verklig försäljningsframgång och återupprätta AC-märket på den traditionella hemmamarknaden för enastående sportbilar. Den brittiska marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tre =