Audis F1-satsning närmar sig, Hülkenberg förste föraren tillkännagiven

Audis Formel 1-projekt fortsätter att utvecklas. Efter tillkännagivandet av det fullständiga övertagandet av Sauber Group för att påskynda förberedelserna för märkets inträde i F1, har den första föraren nu bekräftats: Nico Hülkenberg har skrivit på ett flerårigt kontrakt med Sauber och kommer att börja för Audi fabriksteamet 2026. Han kommer att köra för Sauber redan 2025 och följa med omvandlingen till fabriksteamet, som det schweiziska företaget meddelade idag.

Nico Hülkenberg


Med sin erfarenhet av mer än 200 F1-tävlingar kommer tysken att ge ett viktigt bidrag till utvecklingsfasen för Audis framtida team:

”Värvningen av Nico är nästa milstolpe för Audis Formel 1-projekt. Med sin snabbhet, sin erfarenhet och sitt hängivna lagarbete kommer han att göra ett viktigt bidrag till Audis inträde 2026 redan nästa år”, säger Andreas Seidl, VD för det framtida Audi F1-fabriksteamet.

– Redan från början fanns det ett stort ömsesidigt intresse för att tillsammans ta sig an ett projekt av denna unika karaktär. Nico är en stark personlighet, hans beslutsamhet och vilja på ett professionellt och personligt plan kommer att hjälpa oss att göra framsteg både i utvecklingen av bilen och i att bygga upp teamet.”

Nico Hülkenberg säger: ”Möjligheterna att tävla för Audi är något väldigt speciellt. När en tysk tillverkare går in i Formel 1 med sådan beslutsamhet är det en unik möjlighet. Att representera fabriksteamet för ett sådant bilmärke med en kraftfull bil tillverkad i Tyskland är en stor ära för mig.”

Utnämningen av Nico Hülkenberg följer planen som tillkännagavs i mars att ta över Sauber helt liksom utnämningen av Oliver Hoffmann till generalrepresentant för Audis styrelse för Formel 1-åtagandet. I denna roll är Hoffmann också ordförande för styrelserna för alla Sauber-företag och bolagsstämman i Audi Formula Racing GmbH, som ansvarar för utvecklingen av bilen i Neuburg-anläggningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − fem =