Äventyret väntar med kompakta husbilen

Den kompakta husbilen är på många sätt det ultimata boendet för den som vill sexig om i världen. Framför allt är den oslagbar för alla som vill ut längst ut i vildmarken och uppleva den på plats med både boende och aktiviteter med kanoter, mountain bikes eller fågelskådning. Fords svar på Mercedes Marco Polo och Volkswagen California heter Ford Transit Custom Nugget och Ford lanserar den som en äventyrsbil genom att presentera den i sin nya äventyrsserie som man kallar ”Great Escapes”, där äventyrare från hela världen får testa en rad fordon från Ford, anpassade för att möta några av planetens mest utmanande och vackra platser.

Meningen är förstås att det ska skrivas om bilarna och att de ska kopplas till den livsstil som just de här äventyrarna står för. Mobila boendetFörst ut är James Forrest och Nic Hardy, två äventyrare som tagit sig an Europas brantaste klättring vid norska Trollveggen, med en specialbyggd Transit Custom Nugget som hem och färdmedel.

Genom Fords Great Escapes-koncept, där specialframtagna Ford-bilar får följa med på äventyr över hela världen, har våghalsarna James Forrest och Nic Hardy genomfört en av de första resorna, där de bestigit Trollveggen i Norge. Med start i Alesund, ett stopp vid stranden vid Gødoya och vidare via Atlanthavsvägen till ön Sekken tar de sig till Trollveggen. Däremellan har äventyrarna klättrat, åkt kajak, cyklat och vandrat, omringade av häpnadsväckande fjordar och berg. En Transit Custom Nugget har varit deras färdmedel, hem och resesällskap.

Omgjord av specialister från Fords partner Westfalia

Äventyrarnas specialbyggda Ford Transit Custom Nugget är framtagen med hjälp av Fords partner Westfalia, som är experter på motordrivna hem. Denna Nugget, framtagen speciellt för Fords Great Escapes-koncept, har sitt eget kök, vardagsrum och matdel, samt sovplatser i det utbyggda taket.

– När vi genomför det här äventyret i vår Nugget får vi ut det bästa av två världar: en äventyrs- och frihetskänsla blandat med hemmets komfort, säger Nic Hardy, en av äventyrarna.

– Allt har inte gått exakt som vi planerat, men det är ju också det som är en del av charmen. Hela grejen med att resa på det här sättet är att vi har med oss allt för att överleva, slappna av och utforska världen – ren och skär frihet. Sommaren börjar närma sig sitt slut nu men i Norge är dagarna fortfarande ganska långa, något vi ville utnyttja genom att fly vardagen för ett liv på vägen ett tag, säger James Forrest, den andre äventyraren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =