Design och prestanda För Cupra-SUV

CUPRA fortsätter att satsa på prestanda och design. Nu lanseras CUPRA Ateca Limited Edition, en högprestanda-SUV som är ett naturligt led i den spanska biltillverkarens arbete med att profilera sig med prestanda och en egen tolkning av sportighet. Bilen byggs endast i en begränsad upplaga på 1.999 exemplar.

Ur en cylindervolym på 2,0 liter bjuder den fyrcylindriga, direktinsprutade, bensindrivna TSI-turbomotorn på hela 300 hk och ett vridmoment på mäktiga 400 Nm. Motorn är kopplad till en 7-stegad DSG-växellåda och fyrhjulsdrivningen 4Drive. Lägg till en progressiv servostyrning och resultatet är en bil som erbjuder körglädje.

CUPRA Ateca Limited Edition sticker ut från mängden med en lång rad nyheter. Massor av högprestandadetaljer ger exteriördesignen en ännu tuffare utstrålning, medan interiören har utvecklats ytterligare föra att bli mer elegant än någonsin.

– CUPRA Ateca Limited Edition är en bil som kommer att överraska alla bilentusiaster samtidigt som den är ett konkret bevis på vår passion för att skapa bilar som utstrålar just det som vårt märke står för. Med denna Limited Edition har vi skruvat upp stylingen ett par snäpp extra”, säger Wayne Griffiths, CEO på CUPRA.

Från det stilrena CUPRA-märket i koppar till de exklusiva dekordetaljerna i exteriören, som takspoilern och backspegelkåporna i koppartrådsarmerad kolfiber, ett material som noggrant utvecklats på CUPRA och med sin exklusivitet reserverats uteslutande för CUPRA Ateca Limited Edition. Färgpaletten innehåller nyanser som ”Graphene Grey” (en nyskapelse som också den reserverats för CUPRA Ateca Limited Edition), ”Energy Blue” och ”Rodium Grey”. Gemensamt för dem alla är att de ger en direkt antydan om hur sofistikerad CUPRA Ateca Limited Edition är, rakt igenom.

20″ och Brembo

Lägg till detta de nydesignade, exklusiva 20″-kopparlegeringsfälgarna som ger Ateca bredare spårvidd och en ny, målmedveten look samt de standardmonterade Brembo-bromsarna med sina 18″-skivor och det är lätt att förstå att denna högprestanda-SUV är en bil som lockar med just design och prestanda.

Den första unika detalj som föraren möter sitter inte ens på bilen utan är det snygga, CUPRA-prydda kolfiberskalet till bilnycklarna. Exklusiviteten fortsätter invändigt med skålade sportstolar klädda i Petrol Blue Alcantara, en kulör som går igen även i baksätet och på dörrpanelerna och gör interiören i CUPRA stilfullare än någonsin.

Den nya färgen kompletteras av svartlackade sargar runt luftinsläppen och mittkonsolen, medan kopparprydd kolfiber inramar instrumentpanelen och klimatanläggningens reglage. Mattorna är dekorerade med en CUPRA-logo och visar att man tänkt på varenda liten detalj.

Under fem sekunder till 100

Accelerationen från stillastående till 100 km/h är avklarad på snabba 4,9 sekunder. Topphastigheten ligger på 247 km/h. Motorn är kopplad till den avancerade fyrhjulsdrivningen 4Drive via en 7-stegad DSG växellåda (dubbla kopplingar). Servostyrningen erbjuder den optimala mixen mellan direkt respons och feedback.

Att CUPRA Ateca Limited Edition endast tillverkas i en garanterad upplaga på 1.999 exemplar gör den ju inte mindre unik – den kommer faktiskt att höra till de mest sällsynta bilar man kan få syn på i trafiken.

CUPRA Ateca Limited Edition lanseras på den svenska marknaden under februari 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 16 =