BMW M1 Procar revival

München. Som en del av DTM-helgen på Norisring i Tyskland, 5-7/7, gör den legendariska BMW M1 Procar-serien en efterlängtad återkomst. Många ikoniska förare som Hans-Joachim Stuck (GER), Marc Surer (SUI), Harald Grohs (GER) och Jan Lammers (NED) kommer att visa vad de går för i BMW M1-racers.

Saturday, July 19, 2008 German Grand Prix, Hockenheim, Germany. BMW M1 Procar.

Spännande strider för position mellan Formel 1-förare och internationella privatpersoner i identiska BMW M1-bilar gjorde varje lopp i serien, lanserad för 40 år sedan, till en spektakulär händelse och uppskattad racing. Under Nürnbergs gatrace kommer 14 av de 470 hk mittmotorsportbilarna, byggda enligt grupp 4-föreskrifterna, att återuppliva passionen i Procar-serien, som grundades specifikt för BMW M1-racerns debut.

– Jag ser verkligen fram emot återupplivningen av BMW M1 Procar-serien, sa Stuck. Kombinationen av de sex snabbaste Formel 1-förarna och coola privatpersoner har vi inte sett sedan dess. Här finns också det unika ljudet från BMW M1. Det är unikt för denna dag. Jag vill bara njuta av turen. Det spelar ingen roll för mig om jag avslutar andra, tredje eller fjärde. Jag vill köra bilen, höra den och uppleva den. Jag har vunnit tillräckligt många race i mitt liv.

Saturday, July 19, 2008 German Grand Prix, Hockenheim, Germany. BMW M1 Procar.

För att markera denna Procar Revival har BMW Group Classic bjudit in många erfarna förare att återvända till BMW M1-cockpiten. I Procar-tävlingen 1980 på Norisring vann Hans-Joachim Stuck före Jan Lammers och Marc Surer – alla tre legender kommer att återförenas i Nürnberg i helgen. De kommer att möta bland andra Harald Grohs, som vann den första tävlingen någonsin i DTM för 35 år sedan på Zolder i Belgien, med en BMW 635 CSi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 14 =