El-Laban för den urbana miljön

Älskade Renault 4L (Laban) kan byggas om till elbil.

Renault, tar ledningen för elfordon i Frankrike och satsar numera även på veteranfordon, genom att lansera elektriska eftermonteringssatser i Frankrike i samarbete med R-FIT1. Dessa kit kan installeras på den enormt populära Renault 4, Renault 5 och första generationens Twingo.
Renault 5 elektriska eftermonteringssats kommer att börja säljas i Frankrike i september 2023 medan satsen för Twingo kommer att göras tillgänglig vid ett senare tillfälle.

De tre eftermonterade modellerna visas i Renaults monter på den årliga klassiska bilmässan, Rétromobile, 1-5 februari. Besökare kommer att kunna lära sig mer om produkten och ställa frågor innan de beställer sin egen 4L elektriska eftermonteringssats i Renaults partner R-FITs monter. Den elektriska eftermonteringssatsen för Renault 4 kommer också att finnas till försäljning online den 1 februari på rfitvintage.com från €11 900 (inkl. moms och installation).

Nu rullar klassikern igen och denna gången helt utsläppsfritt

MÅNGA FÖRDELAR MED EFTERMONTERING

Att konvertera gamla fordon till eldrift förlänger deras livslängd och innebär att de inte längre genererar CO2-utsläpp, vilket är anledningen till att de är särskilt väl lämpade för moderna urbana körförhållanden, särskilt inom låga utsläppszoner.

Efter att ha klarat de olika certifieringstesterna vid UTAC (det franska tekniska institutet för bilar, motorcyklar och cyklar) erbjuder denna ombyggnad en säkerhetsnivå som uppfyller marknadens standarder.

Produkten är också berättigad till nationella och regionala subventioner i Frankrike (beroende på inkomst och region) och dess kostnader för användning och underhåll minskar.

När fordonet har eftermonterats får ägaren i Frankrike alla nödvändiga certifierings- och registreringshandlingar som anger typen av bränsle som ”El” (EL) snarare än bensin (ES).

”Vi är överlyckliga över att lansera dessa elektriska eftermonteringssatser som gör det möjligt för människor som älskar sina klassiska bilar och ungdomar att köra i Frankrike i våra ikoniska Renault 4, Renault 5 och Twingo, som drivs av el. Utöver den cirkulära ekonomin som skapats av dessa nya elmotorpassningar, erbjuder de elektriska eftermonteringssatserna en lösning som kombinerar nöjet att köra med besparingar och pålitlighet utan att ta något ifrån stilen och originaldesignen hos dessa omtyckta tidlösa klassiker, ” understryker Hugues Portron, chef för The Originals Renault – la kollektion.

Tekniska data för den elektriska eftermonteringssatsen designad för Renault 4:

Original mekanisk transmissionssystem orört
Borstlös synkronmotor
Litiumjärnfosfat (LiFePO4) batteri
Viktfördelning oförändrad
Räckvidd ca 80 km
Full laddning på 3 timmar 30
Elektronisk batteriladdningsmätare
Ladda via en 16A – 220 V hushållskontakt
105 V batteripaket med kapacitet på 10,7 kWh
5 kWp/48 kWp motor
Två års garanti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =