Kia EV9, nästa elbil från Kia

Kia Corporation visar i dag en teaser av sin nästa elbil, Kia EV9. En bil som kommer att bli toppmodellen i Kias breda elektrifierade modellutbud ska påskynda företagets omvandling till att bli en leverantör av hållbara mobilitetslösningar.

Bilderna och filmklippet visar bilens silhuett med en helt ny design av både front och kaross. En kantig design med skarpa konturer som antyder ett rejält innerutrymme. Ett spännande ljusmönster skapas av de främre strålkastarna och bakljusens signatur. Sammantaget ger bilderna en föraning om designen av Kia EV9.

 
Teaservideon kan ses på Kias globala YouTube-kanal.

EV9 följer Kias nya modellbeteckningar där prefixet ”EV” (elfordon) paras med siffran ”9” (nio), vilket representerar segmentet modellen hör hemma i utbudet av dedikerade elbilsmodeller.

Liksom Kia EV6 är Kia EV9 byggd på företagets senaste elbilsplattform, Electric Global Modular Platform (E-GMP), som innebär lång elektrisk räckvidd och ultrasnabb laddning.

Exteriör- och interiör design kommer att avslöjas fullt ut i mitten av mars, och den tekniska produktinformationen presenteras vid världspremiären i slutet av mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − tjugo =