Kia Niro med mer smart teknik för hållbarhet

Helt nya Kia Niro visas upp för första gången på Seoul Mobility Show från 25 november till 5 december. Smart teknik ser till att bilen går på elektricitet i tättbebyggt område.

Bilen har designats om från grunden enligt Kias nya designfilosofi Opposites United, som hämtar inspiration från naturen.

Liksom tidigare kommer Kia Niro erbjudas som hybrid, laddhybrid och elbil. Lanseringen sker under 2022.

  • Med helt nya Niro fortsätter Kia den laddbara rörelsen och erbjuder hållbar mobilitet som är tillgänglig för många
  • Ny exteriör med bred c-stolpe bakom bakdörrarna, enkla linjer och markerat ”tigeransikte” i fronten
  • Innovativa inredningsdetaljer och hållbara material
  • ”Greenzone Drive Mode” – automatiskt EV-läge i gröna zoner

– Steg för steg fortsätter Kia mot en mer hållbar framtid och bjuder in alla att gå med i rörelsen in i den nya mobilitetseran, säger Ho Sung Song, vd och koncernchef för Kia. Helt nya Kia Niro skapar förutsättningar för en mer hållbar livsstil med återvunna material, avancerad teknik och elektriska drivlinor samtidigt som den uppfyller kundernas praktiska behov.

Den som minns konceptbilen Kia Habaniro från 2019 ser de uppenbara likheterna i exteriördesignen; det tuffa crossover-utseendet samt partiet med kontrasterade kulör. Tanken med den breda bakre takstolpen är att förbättra aerodynamiken men gör också att de boomerangformade baklamporna smälter in naturligt i designen.

Kias karaktäristiska ”tigeransikte” har omtolkats på nya Niro. 

Förberedd för ”Greenzone Drive Mode” 
När laddhybriden körs i gröna zoner i städer går drivningen automatiskt över till EV-läget baserat på navigeringssystemet och körhistorikdata. Funktionen kan även känna igen en förares favoritplatser inklusive hem och arbetsplats som gröna zoner.

Återvunna material är en del av produktutvecklingen och Kias engagemang för en mer hållbar mobilitet. I helt nya Kia Niro är innertaket tillverkat av återvunna tapeter, sätena är gjorda av biobaserad polyuretan (bioplast) och Tencel, ett tyg gjort av eukalyptusblad, och på dörrpanelerna används vattenbaserad (BTX-fri*) färg för att minimera miljöpåverkan och minska avfallet.

Friskluftventilerna, instrumentklustret och infotainmentskärmen är integrerade i den diagonala utskärningen av instrumenpanelen. Funktionerna på den eleganta mittkonsolen är lätt att manövrera och växelväljaren består av ett elektroniskt vridreglage. 

De moderna och slimmade stolarna är uppbyggda med lättviktsmekanism och nackstödens baksidor har designats för att fungera som behändiga klädhängare.

Kia i Sverige driver på den laddbara rörelsen

Kia i Sverige är i dag marknadsledare på laddbara bilar: laddhybrider och rena elbilar – och ligger i framkant i omställningen till en mer hållbar mobilitet. Kia har det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet på 46 gram/km av de bästsäljande bilmärkena i Sverige. Andelen laddbar försäljning är i dag 77 procent, men målsättningen är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara om drygt två år, 2024.

*BTX-fri färg är en vattenbaserad färg som är fri från bensen, toluen och xylenisomerer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =