Morgan Midsummer, ett projekt i samarbete med Pinifarina

Morgan Motor Company tillkännagav lagom till midsommar sin Morgan Midsummer, en barchetta som tillverkas i begränsad upplaga. Barchettan, ett italienskt ord som närmast kan översättas till en liten cabriolet, är designad i samarbete med det världsberömda designhuset Pininfarina. Skapad som ett erkännande av den europeiska barchettadesignens storhetstid, representerar denna speciella bil – begränsad till bara 50 exemplar – Morgans och Pininfarinas gemensamma vision. Ett samarbete för att omtolka och fira den tidlösa Morgan-silhuetten.

Midsummer, ett specialprojekt för Morgan, visar den klassiska flexibiliteten i Morgan-design samtidigt som den bjuder på den sällsynta hantverksskickligheten hos hantverkarna som för hand formar varje element i enlighet med den klassiska Morgan sportbilen. Midsummer är baserad på Morgans senaste CX-Generation Bonded Aluminium Plattform och har en sexcylindrig turboladdad motor och åttaväxlad automatisk växellåda, som i Plus Six.

Midsummers slående design är resultatet av ett intensivt samarbete mellan Morgan och Pininfarina. Oräkneliga timmar ägnades åt att utforska varje varumärke, vilket tog tid att verifiera och värna om filosofin och historien som ligger till grund för varje företag. Resultatet är en modell som förblir trogen Morgans principer, men som ändå förhandsgranskar nyckelelementen i framtida Morgans designspråk, blandat med stilen och renheten hos Pininfarina-designen. Pininfarinas expertis inom visualisering av blandad verklighet var avgörande under designprocessen, innan Morgans hantverkare började handforma aluminiumpaneler, trästrukturer och läderinteriören i den första prototypen.

Midsummers design är tydligast i den bakre trekvartsvinkeln. Ur denna vinkel är proportionen, den nya ytan och axellinjen tydligast. Midsummers känsliga men överdrivna proportioner genomsyrar en excentrisk elegans, som påminner om ikoniska Pininfarina-designer och frammanar en era av sent 30-tal och tidigt 40-tals bildesign.

Nya ytskikt, särskilt märkbara på de främre och bakre skärmarna, ger en subtil förhandstitt av Morgans utvecklande designspråk. Midsummer introducerar också en axellinje till den omedelbart igenkännliga sidoprofilen hos en Morgan, möjlig genom introduktionen av exponerade trästrukturer och krävs som ett av de definierande delarna av en barchettastil.

Med inspiration från marina applikationer omger vackert skulpterade trästrukturer kabinen och skapar den nödvändiga axellinjen. Handformad med högkvalitativ och hållbar teak, hundratals individuella lager av trä är ömtåligt laminerat ihop för att komplettera varje sektion. Utvalt med noggrann uppmärksamhet på detaljer, varje lager av teak är inte mer än 0,6 mm tjockt.

Varje fordon kommer att ha nio individuellt tillverkade teakpartier, som tar mer än 30 timmar att skickligt skapa, och använder 83 kvadratmeter hållbart framställd teak. Mest anmärkningsvärda är instrumentbrädans överdelar, som har 126 lager av teak vardera, och dörröverdelen som har 120 lager vardera. Att använda flera lager i motsats till ett enda trästycke ger styrka och hållbarhet, vilket är nödvändigt för utsatta element.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =