Nästa ID. från VW blir en sedan

Scenen är redo för ID.7. Vid elektronikmässan CES i Las Vegas den 5-8 januari, visar Volkswagen upp sin första helt eldrivna sedanmodell baserad på elbilsplattformen MEB. Bland nyheterna märks en räckvidd på upp till 70 mil. Den har blivit klädd i smart kamouflage som med sin unika teknik och flerskiktslackering skapar ljuseffekter på delar av bilen. Detta är en interaktiv funktion som symboliserar nästa steg i digitaliseringen av ID.-familjens framtida flaggskeppsmodell.

Efter ett sexårigt uppehåll återvänder Volkswagen Group of America till CES – världens största mässa för elektronik – med en mycket speciell bil. 
– Med nya ID.7 utökar vi vårt utbud av eldrivna modeller för de övre segmenten. Sedanen kommer att erbjuda teknik och kvalitet i toppklass. ID.7 är en av tio nya eldrivna modeller som vi planerar att lansera till år 2026. Vårt mål? Att leverera passande bilar till våra kunder inom varje enskilt segment, säger Thomas Schäfer, VD för Volkswagen Personbilar.

Konceptbilen ID. AERO som först presenterades i Kina sommaren 2022, ger en hint om den nya sedanmodellen med sin aerodynamiska design och en räckvidd på upp till 700 km (WLTP).

ID.7 erbjuder en innovativ klimat- och komfortupplevelse

Med sin senaste modell baserad på MEB har Volkswagen svarat på kundernas feedback och förbättrat användarupplevelsen på relevanta områden. En lång rad innovationer är standard i ID.7:

  • det nya displaykonceptet
  • Head-up-displayen med förstärkt verklighet (AR)
  • en 15-tums (38-centimeters) skärm med nya reglage för luftkonditioneringen integrerade i infotainmentsystemets första nivå
  • belysta touchreglage

Det nya luftkonditioneringskonceptet med intelligenta luftinsläpp erbjuder ett antal funktioner. ID.7 kan till exempel känna av när föraren närmar sig med hjälp av sin nyckel och börjar kyla kupén redan innan föraren sätter sig i bilen under varma sommardagar eller värmer upp kupén kalla dagar. Nydesignade ”Smart Air Vents” styr luftflödet och rör sig dynamiskt för att fördela luften över stora ytor så snabbt som möjligt.

Om det finns passagerare i bilen kan luften riktas direkt mot kroppen eller ventilera kupén indirekt. Dessa funktioner visas alltid på den nya stora displayen och kan aktiveras och sparas individuellt för varje användare. Speciella önskemål kan aktiveras med röstkommandon. Om användaren säger ”Hej Volkswagen, mina händer är kalla!”, svarar ID.7 genom att starta rattvärmefunktionen. Samtidigt riktas varm luft mot händerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × ett =