Nästan dubbelt så många Lotus sålda i Sverige


Lotus Cars har visat sina starkaste försäljningsresultat på sju år med 1.630 bilar som säljs över hela världen 2018. Brittiska Lotus har samma majoritetsägare som Volvo, kinesiska Geely, och kanske har det betytt ökat intresse bland svenska kunder när Lotus nu ökat sin försäljning här med 87%. Snygga siffror i procent, men kanske inte så så stort i reella antalet bilar. Oavsett vad så kan vi se fram emot fler av den lilla karismatiska brittiska sportbilen på våra vägar

Lotus att firade sin 70-årsdag 2018 med ökad försäljning, ett nytt majoritetsägande från Geely, betydande investeringar i produktutveckling och nya anläggningar samt respekterade, Phil Popham, som VD, med stor erfarenhet från bil- och lyxsektorn.

Lotus Evora Sport 410

I kommentar till 2018: s försäljning sa Phil Popham: ”Årets resultat visar framgång på många nivåer, något som markerar en ny gryning för varumärket och verksamheten. Stark försäljning och en ökande närvaro på många internationella marknader understryker ökat självförtroende. Ett stort stöd från aktieägarna hjälper till att forma vår framtid.

Försäljningsökningarna runt om i världen inkluderar Sverige, upp 87%; Japan, upp 59%; Australien, upp 50%; Mellanöstern (GCC), en ökning med 39% Italien, upp 14% Taiwan, en ökning med 33%. En stark försäljning och ökade levereras ses också över huvuddelen av Europa och Storbritannien.
Alla försäljningsuppgifter baserade på Lotus-garantiregistreringar under kalenderåret.

** 274 brittiska bilar sålda 2018 mot 267 år 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fyra =