Ny vassare Mitsubishi L200

Mitsubishi har visat en helt ny version av pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok. Bilen kommer att börja säljas i Thailand den 17 november. I Sverige lanseras bilen hösten 2019.

Nya L200 är den senaste versionen av en modell som firar fyrtioårsjubileum i år och som tillverkas på Mitsubishi Motors fabrik i Laem Chabang i Thailand.

– Den nya L200 är en av våra strategiskt viktigaste globala modeller och dess framgång är avgörande för företagets hållbara tillväxt. Den nya versionen innebär, 40 år efter att modellen första gången lanserades, avsevärda förbättringar vad gäller livslängd, pålitlighet och komfort. Jag är helt övertygad om att den nya L200 kommer att tillfredsställa alla olika behov som våra kunder över hela världen kan tänkas ha, säger Mitsubishi Motors VD, Osamu Masuko.

Översikt

Mitsubishi beskriver utvecklingen av nya L200 som ”Engineered Beyond Tough”. Det handlar bland annat om en mer kraftfull styling i linje med den senaste versionen av Mitsubishis formspråk ”Dynamic Shield”, ett vidareutvecklat 4WD-system som ska ge bättre terrängegenskaper samt de senaste tekniska lösningarna vad gäller aktiv säkerhet och förarassistans. Sammantaget innebär det betydande förbättringar när det gäller den stryktålighet som behövs när man pratar om ett pålitligt arbetsfordon samt den komfort och de köregenskaper som privatkunderna efterfrågar.K

Den skulpterade karossens formgivning med kontrasterande skarpa sidolinjer, breda fram- och bakskärmar samt ljusa accenter framhäver pickupens styrka och moderna design. Lampinsatserna och stötfångarna ramar in fram- och bakpartiet, vilket förstärker upplevelsen av karossens bredd. Den höga motorhuven och de högt placerade och biffiga strålkastarna sägs ge bilen ett mer kraftfullt och imponerande utseende.

Interiören är helt omarbetad och ska ge ett modernt och robust intryck med bland annat inramade ventilationsmunstycken och manöverpanel. Inredningen består av mjuka, stoppade material med kontrastsömmar i golvkonsol, armstöd och parkeringsbroms.

4WD-systemet ger bättre köregenskaper på alla underlag

Modellen är utrustad med antingen Super-Select 4WD, som ger bilen optimala egenskaper för varje tänkbart underlag, eller Easy-Select 4WD, som gör det enkelt att skifta mellan olika drivlägen beroende på underlag.

Bägge systemen ger bättre terrängegenskaper tack vare ett terrängläge med flera olika inställningar som GRAVEL, MUD/SNOW, SAND och ROCK. När 4WD är inkopplat så styrs motor, växellåda och bromsar automatiskt för att kontrollera hjulspinn och därmed maximera förmågan att ta sig fram i t.ex. djup snö och lera.

Den elektroniska hastighetsregleringen i utförsbackar – Hill Descent Control (HDC) – gör att föraren enklare klarar att ta sig nedför branta eller hala backar på ett säkert sätt.

Aktiv säkerhet och Förarassistans

L200 behåller den robusta ramen och krocksäkra kupén som finns i den nuvarande modellen, samtidigt som man har byggt in avancerade aktiva säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem.

  • Automatiskt kollisionsvarningssystem (FCM) upptäcker fordon och fotgängare framför bilen.
  • Döda-Vinkeln-Varning (BSW) upptäcker fordon i döda vinkeln och varnar med ljudsignal och blinkande symbol i ytterbackspegeln.
  • Varningssystem vid backning (RCTA) fungerar på samma sätt som BSW, men varnar för korsande trafik när man backar.
  • Varningssystem vid oavsiktlig acceleration (UMS) minskar risken för olyckor på grund av oavsiktliga gaspådrag på parkeringsplatser och i andra trånga utrymmen.

Med hjälp av flera kameror och sensorer skapas en bild i fågelperspektiv av området runt bilen.

Prestanda och funktion

Nya L200 har bättre prestanda och flera funktioner som har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”. Bromsförmågan har blivit bättre med större bromsskivor och kolvar till bromsoken fram. Köregenskaperna har blivit bättre med kraftigare stötdämpare bak. Den nuvarande femstegade automatlådan har bytts ut mot en sexstegad som ger mjukare men samtidigt mer kraftfull acceleration.

Lansering

Efter säljstarten i Thailand den 17 november så planeras den nya L200 att stegvis introduceras på övriga asiatiska marknader samt i Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Bilen kommer till slut att säljas i ungefär 150 länder över hela världen. Under innevarande år räknar Mitsubishi Motors med att sälja omkring 180 000 bilar av både den nuvarande modellen och den nya. L200 är en av Mitsubishis strategiskt viktigaste globala modeller och var den andra mest sålda, efter Outlander, under förra året.
Nya L200 lanseras i Sverige under hösten 2019. Specifikationer och mer information om bilen kommer att släppas närmre lanseringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 14 =