Nederländare satsar på Scania-drivlina i Dakarrallyt

Det nederländska teamet Dakarspeed har gjort en mycket seriös satsning på årets Dakarrally och precis som förra gången handlar det om en lastbil med drivlina från Scania i en International Lonestar kaross. Tyvärr fick vi idag nedslående besked om deras Dakaräventyr i ett pressmeddelande som låter: ” Cirka 15 kilometer före mål på den sjunde etappen tog Dakar Rally 2022 för Dakarspeed ett troligt slut. En puckel av kamelgräs på en höghastighetssträcka var för mycket för lastbilen. Scanian började studsa och välta två gånger, bara för att stanna på däcken. Maurik van den Heuvel, Wilko van Oort och Martijn van Rooij kunde ta sig ut oskadda”.

Van den Heuvel var precis på väg mot ett bra resultat i den sjunde etappen, väl på topp 10, när det gick fel. Lastbilen kom i obalans när den kördes i full fart över en puckel av kamelgräs och fick ytterligare ett kast från nästa puckel. ”Vi började kränga och jag kunde inte hålla det längre”, svarar Maurik van den Heuvel.

Att lastbilen landade på hjulen var tur i oturen. Besättningen började genast jobba för att få igång bilen igen. De lyckades och så kunde de ta sig i mål på egen kraft, med mer än två timmars försening.

”Vi kör, men allt är trasigt. Det bakre fästet är snett, hela hytten är sned. Störtbågen verkar vara intakt så långt jag kan se nu, men vi ska titta närmare på det i bivacken. Men även om det går att reparera är det förmodligen för mycket jobb för att kunna börja om imorgon”, befarar Van den Heuvel. — Som tur är är allt bra med oss, men vi är så klart inte nöjda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =