Offroaderns vägvisare i alla lägen

Garmin har lanserat en trio robusta, vattentåliga1 enheter till sin populära Tread-serie – 10” TreadÒ XL Overland Edition, 8” Tread Overland Edition och 8” Tread SxS Edition.

Denna expandering av Tread-serien är speciellt framtagen för entusiaster inom motorsport som söker äventyrliga turer och är sugna på att ge sig ut på långa expeditioner. Alla de nya enheterna i Tread-serien erbjuder en handskvänlig touchskärm och ny turn-by-turn led-navigering2för att du ska kunna utforska nya vägar och stigar. Det finns också inbyggd inReach®-teknologi3 för global satellitkommunikation och gruppspårning4 som ger dig möjlighet att hålla kontakten med dina vänner.

– Vi är glada över att kunna erbjuda entusiaster inom motorsport och äventyrare det bästa av två världar med dessa nytillskott till vår robusta Tread-serie, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. Den som söker äventyret inom motorsport får nu friheten att utforska mer samtidigt som de kan känna trygghet då de är ute i naturen tack vare inbyggd inReach-kommunikation som gör att du alltid kan bli nådd, oavsett vart äventyret tar dig. Dessutom erbjuds ny led-navigering och funktioner för gruppspårning som hjälper dig att hålla kontakten med dina vänner i mer avlägsna områden.

Tread XL Overland och Tread Overland Editions

Tread Overland editions är robusta och tåliga och finns tillgängliga i färgstarka 10” och 8”-displayer. De guidar dig med ett stort utbud av funktioner under resans gång, med ett stort utbud av funktioner för att göra din expedition ännu bättre:   

 • Turn-by-turn led-navigering för okända vägar och stigar genom Adventure Roads och trail-kartor med innehåll från OpenStreetMap (OSM)
 • Håll kontakten var du än befinner dig med inbyggd inReach®-teknologi för global satellitkommunikation, tvåvägs-meddelanden, positionsdelning och interaktiva SOS-meddelanden (en aktiv prenumeration krävs)
 • Med Group Ride Mobile4 i Tread-appen kan du följa dina vänner på din smartphone eller på din Tread-enhet
 • Topografiska 3D-kartor över Europa, Afrika (inklusive Tracks4Africa) och Mellanöstern finns förinlagt
 • Intressanta platser från iOverlanderÔ och campingplatser från ACSI TM, Campercontact TM och Trailer’s PARK TM finns förinlagt för att du enkelt ska hitta de campingplatser som passar dig
 • Kostnadsfria BirdsEye Satellite Imagery 
 • Anpassad ruttplanering5 för ditt fordons storlek och vikt
 • Använd Tread-appen på din smartphone för att planera rutter utifrån de kartor, fordonsprofil och ruttpreferenser som finns i din Tread-enhet
 • Kompatibel med andra enheter för off-road, bland annat Garmins Group Ride Tracker som inkluderar positionsspårning och fördefinierade meddelanden via VHF
 • Använd Garmins digitala kopplingsbox PowerSwitch för att central styra fordonets 12-volts tillbehör från din Tread-enhet
 • Med utvalda hundspårningsenheter från Garmin kan du navigera och spåra hundar direkt från fordonet

Nya Garmin Tread XL Overland Edition blev utvald som pristagare i CES 2022 Innovation Awards och kommer att visas upp i Garmins monter på årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, 5-8 januari.  

  

Tread SxS Edition

För de som älskar offroad-fordon finns Tread SxS Edition på 8” som innehåller alla navigationsfunktioner som finns i Tread-serien och inkluderar Group Ride Tracker med positionsdelning och förprogrammerade meddelanden så att du enkelt kan hålla kontakten och kommunicera med dina vänner. Dessa nya enheter är unikt framtagna för motorsport. De är robusta och tillverkade för att klara militära standards vad gäller tålighet och hållbarhet och för att klara tuffare turer i mer utmanande terräng.

Garmin Tread XL Overland Edition, Tread Overland Edition och Tread SxS Edition har ett rekommenderat cirkapris från 13 999 upp till 16 099 kronor. 

Fotnoter:

1Vattenklassad enligt IP67. Se Garmin.com/waterrating.

2Det kan finnas begränsningar i kartdata för vissa väg- och ruttförslag. Var alltid uppmärksam på vägskyltar och rådande förhållanden när du kör. Garmins OpenStreetMap™ -produkter är endast avsedda att användas som hjälp vid resa och får inte användas till något ändamål som kräver exakt mätning av riktning, distans, plats eller topografi.

3Ett aktivt satellitabonnemang krävs för inReach-funktionen. I vissa jurisdiktioner är användning av satellitkommunikationsenheter reglerad eller förbjuden. Det är ditt ansvar att känna till och följa alla tillämpliga lagar i andra jurisdiktioner där enheten är avsedd att användas.

4Spårning via Group Ride Tracker är tillgängligt för förare som har en Tread-enhet och det är endast förare med en Tread-enhet som kan spåras. Anslutning till fordonsström krävs för gruppspårning. Spårning är också möjligt via Group Ride Mobile, då krävs att appen Tread körs på din och varje väns kompatibla smartphone med Bluetooth®-teknologi och en aktiv mobiltelefonanslutning.

5Inte tillgängligt på alla platser. Även om fordonsprofilens egenskaper finns angivna så är det ingen garanti för att fordonets egenskaper alltid tas med i beräkningen för alla ruttförslag. Följ alltid alla vägskyltar och information om vägförhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två − ett =