Hållbara husbilsdrömmar med hippielivsstil

Dagarna blir längre och ljuset är på väg tillbaka. Vi kan börja drömma om husbilssemester, badstränder, surfing och sköna sommardagar. Renault är föregångare när det gäller eldrivna smarta bilar och rymliga skåpbilar, något som man kombinerar i sin konceptbil ”Hippie Caviar Hotel”, ett husbilskoncept på el baserad på Nya Renault Trafic. Ett koncept som ger löfte om framtida hållbara husbilsupplevelser, och det med en lyx som attraherar både etablerade livsnjutare och nya husbilsåkare samt hippies med smak för guldkant och hållbart klimat.

Effekterna av pandemin i världen har varit otaliga. De flesta har varit riktigt dåliga, men det finns också positiva effekter. När världen har stängt ner runt omkring oss – har vi utforskat vårt eget land och ”hemestrat”. Skogarna vimlar av vandrare, campingplatserna är fulla till bristningsgränsen och många fler campare är ute på vägarna i sina husbilar och husvagnar.

Nu visar Renault upp en femstjärnig husbilsupplevelse som kan konkurrera med de mest hippa hotellen – men du riskerar inte att vistelsen ställs in. Med konceptbilen Hippie Caviar Hotel, som går på 100% el, får du en femstjärnig upplevelse med bland annat en takterrass och mjuka fåtöljer, och friheten att köra dit du vill.

Husbilen är baserad på Nya Renault Trafic, som lanseras i år. Den har ett kraftfullt och uttrycksfullt framparti som även syns i Renault Trafics nya design. Syftet med lyxhusbilen är att betona att Renault håller på att utveckla en rad VIP-skåpbilar byggda för skräddarsydda individuella lösningar. Dessutom är det hippa husbilskonceptet en föregångare till den elektriska versionen Nya Renault Trafic som lanseras i år, 2022.

Inspirationen har hämtats från Renaults ikoniska husbil Estafette, som var före sin tid och tilltalade särskilt de första surfarna – en ovanlighet på den tiden – och familjer som älskade natur och äventyr. Estafette var välutrustad med bänksäten som omvandlas till våningssängar, en kokvrå med 2 spisplattor, kylskåp och ett borttagbart bord – den här minibussen från 60-talet kunde ses på vägarna i Frankrike och Europa.

Den nya husbilen Hippie Caviar Hotel är enkel att parkera och lätt att köra, eftersom den bygger på de befintliga kompakta måtten på en Renault Trafic. Nu är det ju en konceptbil, därav de djärva färgerna och det exotiska materialet i bilen, som har premiär den 27 augusti på Düsseldorf Motor Show.

I hytten är den målad med en vacker vattengrön färg, medan instrumentpanelen är uppiffad med detaljer av exklusivt läder. I vardagsrummet är färgen silvergrå och exklusiva trädetaljer och naturliga växtfibrer har använts i inredningen.

Flexibilitet är ett nyckelord i alla feta husbilar – även i Nya Renault. Bänkstolarna kan omvandlas till en bekväm säng, med bakluckan öppen med och med inbyggda gardiner har du ett rum skyddat mot regn och vind. Och ovanpå bilen finns en takterrass med fåtöljer och soffbord.

Men det slutar inte här. På hotell kan du beställa rumsservice med frukost och middag, på Hippie Caviar Hotel kan du beställa en smart container med dusch, toalett och en inbyggd återlämningsbox. Allt levererat dit du tänker köra. Och om du behöver det – kan du också få cyklar levererade.

Det finns inga priser och lanseringsdatum ännu på Hippie Caviar Hotel, men nya Renault Trafic SpaceNomad, som är en Trafik husbilskonverterad av franska Pilote, har redan visats och kommer att rulla ut på vägarna under 2022. Den kommer att erbjudas i två olika längder med två eller fyra säten och förbränningsmotorer från 110 till 170 hk.

Renault Trafic SpaceNomad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 10 =