Premiär för VW:s bildelningstjänst i Berlin

Framtidens urbana livsstil stavas bildelning och eldrivna bilar. VW vill gärna vara med och leda utvecklingen mot hållbar personlig mobilitet i världens stora städer. Förts ut är Berlin som får VW:s bildelningstjänst innan sommaren 2019. Genom bildelningstjänsten ”We Share” kommer Volkswagen att erbjuda ett omfattande utbud av helt eldrivna bilar i utvalda större städer. Den första bilparken rullar ut i den tyska huvudstaden Berlin och kommer att omfatta 1 500 e-Golf när tjänsten aktiveras under andra kvartalet 2019. Senare tillkommer 500 e-up!.

We Share” är den första tjänsten i det nya ekosystemet ”Volkswagen We” och är riktad till de som väljer att inte äga en bil.

Volkswagens försäljningsdirektör Jürgen Stackmann kommenterar:
− Berlins befolkning blir den första som kan utnyttja våra elbilar genom ”We Share”. Antalet invånare och befolkningstätheten gör Berlin till den idealiska marknaden med störst potential. Många som redan testat bildelning bor där och antalet fortsätter att växa.

App-baserad bildelning i Berlin signerad VW We Share

Genom den stora flottan säkerställs tillgängligheten på elbilar samtidigt som Volkswagen strävar efter att uppmärksamma fördelarna med e-mobilitet och att väcka ett intresse för tekniken.
− Vi vill motivera unga, urbana användare att engagera sig i e-mobilitet, säger Jürgen Stackmann.

e-Golf och e-up! kommer gradvis från år 2020 att ersättas med de första modellerna från Volkswagens nya elbilsfamilj.
− Vi demokratiserar e-mobilitet. Från och med 2020 kommer ”We Share” att stödja marknadsintroduktionen av våra nya, helt eldrivna I.D.-modeller och därmed ge ett betydande bidrag till Volkswagens elbilsoffensiv, fortsätter Jürgen Stackmann.

I ett senare skede kommer ”We Share” även att erbjuda mindre fordon, så kallade mikromobilitetslösningar, som komplement till flottan av elbilar.

Philipp Reth, VD för Volkswagens dotterbolag UMI, Urban Mobility International i Berlin, som ska hantera biltjänsterna kommenterar:
− Utsikterna för bildelningstjänster är mycket goda. De mest konservativa prognoserna för Europa visar en årlig tillväxt på 15 procent. Vi kommer fortsätta att utveckla denna marknad och göra denna form av mobilitet tillgänglig för en ännu större målgrupp.

Efter lanseringen i Berlin planeras ”We Share” att lanseras i ytterligare stora städer i Tyskland. Parallellt finns planer på att expandera till kärnmarknader i Europa och utvalda städer i Nordamerika från år 2020. Primärt fokus kommer att vara städer med en befolkning på över en miljon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =