Racing Rebel Revolution

När Cupra spänner musklerna inför en bilmässa är det racing som gäller. Cupra är noga med att poängtera att just racing är kärnan i Cupras DNA. Inför Münchens bilmässa presenterar nu företaget sin vision av en elektifierad prestandabil för citymiljö i form av en riktigt läckert designad stadsracer: ”Cupra UrbanRebel Concept”.

  • Cupra UrbanRebel Concept spränger gränserna när man levererar sin radikala tolkning av företagets framtida urbana elbil
  • Racingbilen kombinerar elektrifiering, hållbarhet och prestanda med spännande estetik från den virtuella världen
  • Cupra UrbanRebel Concept ger en uppfattning om det framtida designspråket hos den urbana elbil som lanseras 2025 
  • Konceptbilen presenteras vid förhandsinvigningen av det nya Cupra City Garage Munich, under bilsalongen IAA Mobility i München

Cupra spränger gränserna med sin mest radikala tolkning av en eldriven, urban prestandabil. Racingbilen kombinerar elektrifiering, hållbarhet och prestanda med spännande estetik från den virtuella världen. Cupra UrbanRebel Concept ger en uppfattning om det framtida designspråket hos den urbana elbil som lanseras 2025.

Racing är kärnan i Cupras DNA, därför presenterar företaget sin vision av en 100% elektrifierad, prestandabil för citymiljö i form av en racingbil med ett djärvt och vasst utseende: Cupra UrbanRebel Concept.

”Cupra UrbanRebel Concept är en radikal tolkning av företagets urbana elbil som lanseras 2025. Detta racingkoncept ger en uppfattning om formspråket för den framtida gatubilen och kommer att inspirera till skapandet.”, säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA.”En urban elbil är ett strategiskt viktigt projekt inte bara för vårt företag utan också för Volkswagengruppen, detta då vårt mål är att producera mer än 500 000 urbana elbilar per år i Martorell för våra koncernmärken. Den urbana elbilen kommer att demokratisera elektrifierad mobilitet och göra den tillgänglig för alla.” 

Cupra UrbanRebel Concept bygger på designfundamenten för den urbana elbil som lanseras 2025. Gatuversionen kommer att blanda uppseendeväckande design med laddad dynamik och baseras på Volkswagengruppens MEB-plattform.

Konceptet representerar en revolution för varumärket mot ett mer progressivt formspråk, samtidigt som de värden som identifierar varje Cupra-modell bibehålls: sportighet och karaktär som gör den till en okonventionell utmanare.

Känslomässig och radikal

“Cupra UrbanRebel Concept ger racingbilen ett utseende taget från den virtuella världen, en radikal tolkning av företagets urbana elbil”, säger Jorge Diez, Cupra designchef. ”Bilens speciella lack och ytkonstruktion ger varje kontur och skulpterad del i designen liv och rörelse när ljuset speglas i den.”

CUPRA UrbanRebel Concept är förankrat i CUPRAs designfilosofi: en känslomässig och äkta design som sticker ut tack vare slående och atletiska linjer, ett djärvt uttryck förstärkt av den elektrifierade eran.

Med en total längd på 4 080 mm, en bredd på 1 795 mm och en höjd på 1 444 mm, kan proportionerna på den framtida urbana elbilen anas.

Cupra UrbanRebel Concept levererar en effekt på 340 hk (250 kW) upp till 435 hk (320 kW) och ger en accelerationstid från noll till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

Cupra UrbanRebel Concept presenteras vid förhandsinvigningen av nya Cupra City Garage Munich, under bilsalongen IAA Mobility i München.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sexton =