Renault Arkana, SUV med coupédesign

Renault introducerar nu den strömlinjeformade SUV-kupén – Renault Arkana – på den europeiska marknaden. Förutom en iögonfallande design kommer den också med den senaste hybridtekniken från Renault: E-TECH.

SUV-modellerna har tagit marknadsandelar både från den traditionella kombi-marknaden och från de praktiska MPV-familjebilarna. Ett segment som har varit mycket populärt – och förresten nästan uppfunnits av Renault med introduktionen av Renault Espace och Renault Scenic på 1980- och 1990-talet.

Med Renault Arkana går Renault in på en helt ny designväg. Med sin sportiga Coupé-design liknar den ingen annan Renault. Arkana har en design som för tankarna till bilar som BMW X4 och andra coupé-SUV-hyrbider. Modellen kompletterar Renaults starka modelluppställning i medelklassen. Här finns redan Mégane, Kadjar och Scénic.

Interiören av Arkana kännetecknas av rymlighet och praktiska lösningar. Och tekniken är av största vikt med stora skärmar som betonar bilens komfortorienterade design. Arkana kommer att finnas i ett brett utbud av versioner – inklusive en unik R-S. Line-version, som ger bilen både exklusivitet och sportighet.

Nya Renault Arkana har i princip tre olika motorvarianter. Först och främst finns den med E-TECH Hybrid 140 hk, förutom en 1,3 TCe 140 och TCe 160 med 12V mikrohybridmotorer.

E-TECH Hybrid-tekniken finns redan i Clio, Captur och Mégane är en exklusiv Renault-uppfinning som innehåller mer än 150 patent och bygger på Renaults erfarenhet från bland annat Formel 1.

Renault Arkana kommer att lanseras i Europa i mitten av nästa år, men det är fortfarande för tidigt att säga om den kommer lanseras i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =