Bästa pickupen 2020 alla kategorier

Vi på livsstilsbilar.se tar fyrhjulsdrivningen på allvar. Vi har kört alla pickuper på svenska marknaden liksom alla ikoniska terrängbilar och vi betar av alla fyrhjulsdrivna laddhybrider just nu. Mer kommer. 
Vi kommer att utse och motivera våra favoriter i flera olika kategorier och i några övergripande kategorier. Först ut är ”Bästa Pickupen alla kategorier” och vårt val är Nissan Navara AT32.

Inte för att den är snabbast, tuffast, dyrast eller lyxigast.

Enbart därför att den är den mest kompletta arbetshästen av alla pickuper på marknaden idag. Arbetshäst eftersom den är med i toppen när det gäller drag- och lastvikter, har bästa lastsäkringssystemet och en komplett drivlina med hög och lågväxel.

Förarmiljö och stolar är i toppklass med seriös instrumentering och reglagen där de ska vara. Fjädringskomforten är bäst bland de asiatiska och europeiska pickuperna. Strålkastarna riktigt bra, liksom sikten över huven som sluttar nedåt i framkanten.

Nissan Navara AT32 har två unika lösningar och det är bakaxeln med skruvfjädring och femlänksupphängning samt möjligheten att beställa bilen med differentialspärr i både fram- och bakaxel. En fullutrustad AT32 har båda spärrarna, snorkel, skyddsplåtar i aluminium under bilen, rocksliders längs sidorna och de utmärkta Nokian Rotiiva All Terrain-däcken. Rocksliders är kraftiga aluminiumskydd längs sidorna under karossen mellan hjulen. All Terrain betyder att däcken framför allt ger bra fäste på underlag som gräs, snö, sand och samtidigt fungerar som en utmärkt kompromiss mellan väg- och terrängdäck. Den är dessutom höjd och har en mer långslagig fjädring än standard-Navaran. Navara AT32 är den ultimata kompromissen mellan terrängegenskaper och landsvägskomfort. En seriös offroader som är med dig både i vardagen och på jobbet även om det betyder tuffa tag och tunga drag.

Terrängframkomligheten slår alla andra pickuper utom närmaste konkurrenten när det gäller terrängframkomlighet som är Ford Ranger Raptor, men den har betydligt sämre last- och dragvikter. Isuzu AT35 är även den en seriös offroader, men den saknar differentialspärr i framaxeln.

En fullutrustad Nissan Navara AT32 har en lastvikt på 860 kg och en dragvikt på 3,5 ton. I Nissans Navara-utbud finns modeller med lastvikter på upp till 1,1 ton. Nissan Navara finns i flera versioner med korta och långa hytten och vårt val gäller den femsitsig Arctic Truck-modifierade AT32 med dubbelhytt. Är du inte ute efter maximal terrängframkomlighet finns det flera alternativ.

Miljövänlig pickup

Slutligen det viktiga faktum att bilen kan köras på det förnybara biodrivmedlet HVO100. Ett drivmedel som används av flera åkare och bilen passar därför in i åkeriets miljöprofil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =