Renault lovar CO2-neutralt till 2050

I samband med Renaults seminarium eWays – om dagens och framtidens elmobilitet – förbinder sig Renaultkoncernen till ett koldioxidneutralt Europa 2050 och avslöjar två nya elfordon:

  • Renault Mégane eVision; en sportig kompakt halvkombi för en ny generation elbilar
  • Dacia Spring Electric: den nya Dacia-revolutionen med Europas billigaste elbil

För tio år sedan lanserade Renault sin första elbil: ZOE. Idag rullar 350 000 Renault elbilar i världen i 8 olika modeller! Förutom elbilssortimentet erbjuder koncernen ett komplett utbud av hybrid- och plug-in hybrider på Clio, Captur, Nya Mégane och Nya Mégane Sport Tourer med sin E-TECH Hybrid- och Plug-in Hybrid-teknik, som nu även kommer på Renault Arkana.

DACIA SPRING ELECTRIC

Idag går företaget längre och åtar sig att uppnå en noll koldioxideffekt fram till 2050 i Europa. År 2030 är målet att minska koldioxidutsläppen med 50% jämfört med 2010.

Fram till 2022 kommer alla nya modeller som marknadsförs ha en elektrisk eller elektrifierad version, på en marknad som inom fem år kommer bestå av 50% av de fordon som säljs i el- eller hybridkörning.

På Renault eWays-seminariet delar koncernen sin vision om övergången till utsläppsfri mobilitet genom sina nya produkter och teknologier, i rundabordssamtal som erbjuds på den digitala plattformen: https://easyelectriclife.groupe.renault.com/en/

Detta är en ny milstolpe för Groupe Renault, som positionerar sig som en viktig aktör inom hållbar mobilitet och dess ekosystem, idag och i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 15 =