Så här ser Nissan Juke generation 2 ut

Den kom som en stormvind och den har varit lika unik som den dagen den första gången den visades upp för media. Jag menar Nissans kompakta livsstils-SUV, Nissan Juke. Med tiden lärde vi oss att uppskatta den unika designen.

Ja, så var det den där dagen i Paris när första Nissan Juke premiärvisades. Det snöade och motorvägen mellan flygplatsen Charles de Gaulle och vindtunneln på den franska flygbasen där bilen visades. Det var upprepade varningsskyltar med texten ”Glacier” längs motorvägen som var täckt med vit snö och kantades av bilar vars chaufförer på ett eller annat sätt inte klarat av väglaget.

När det nu nio år senare var dags för Nissan Juke generation två gick färden till London och in bland den brittiska huvudstadens gränder till en ytterst anspråkslös svart butiksfasad utan namn. Innanför den var det sparsmakat med kaffebord, en stor gammal spegel och två yttre hårt slitna skyltdockor.

Just denna dagen berättade brittisk media om oroligheterna på 10 Downing Street där chief mousern Larry the cat plötsligt tvingast acceptera en hund innanför revirets fyra väggar. Inte nog med oroligheterna på hemmaplan. Hussen till de båda fyrtassiga ovännerna mötte ett bittert öde i parlamentet där en partikamrat valde att byta partitillhörighet och gå över till oppositionen. Ett drag som försköt maktbalansen så mycket att Larrys och jyckens husse, som lystrar till namnet Boris utan att för den skull vara en domesticerad rysk bjön, inte fick majoriteten med sig för ett beslut om en hård brexit utan avtal om ett avtal med EU inte nåtts och godkänts av båda parter innan den 31 oktober.

Detta om detta. Njut av den brittiske skådespelaren Simon Kents presentation av Nissan Juke generation 2. En presentation klart inspirerad av James Bonds personlige uppfinnare och tekniker Q.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 9 =