Sveriges mest sålda bil är VW ID.4

För andra gången i svensk bilhistoria toppar en elbil registreringsstatistiken under en enskild månad. Även denna gång är det en Volkswagen som toppar listan: ID.4. Den nya elbilen bidrog starkt till att Volkswagen dessutom blev största bilmärke på svensk bilmarknad i april.

ID.4 var Sveriges mest registrerade bil i april.Volkswagens nya helt eldrivna ID.-familj fortsätter att skriva historia på den svenska bilmarknaden. I december 2020 var det för första gången någonsin en elbil, Volkswagen ID.3, som toppade listan över de mest registerade personbilsmodellerna under en enskild månad. I april var det dags igen, nästa familjemedlem ID.4 blev med 1 444 exemplar den mest registrerade personbilen. Dessutom registrerades 469 exemplar av ID.3, vilket gav en total delad nionde plats. 

– Det är oerhört glädjande att våra nya elbilar tas emot så väl av de svenska bilköparna. Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken med vår nya elbilsfamilj har fått en riktig rivstart, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

Under april registrerade Volkswagen totalt 3 464 nya personbilar på den svenska marknaden enligt statistik från BIL Sweden. Detta gjorde Volkswagen till Sverige-etta med en marknadsandel på 15,8 %. 

Volkswagen var klar marknadsledare i april även bland laddbara bilar. Andelen helt eldrivna bilar var över hälften (55,8 %) och med laddhybriderna inräknade var andelen laddbara bilar 64,2 %. ID.4 har dessutom tagit täten totalt under 2021 och är med 1 557 exemplar den mest registrerade elbilen hittills i år.

Mer är på gång. Häromdagen presenterades sportiga ID.4 GTX med fyrhjulsdrift och högre prestanda. Senare under 2021 är det dags för nästa medlem i ID.-familjen: coupé-suven ID.5, som också den kommer att erbjudas som GTX-version. 

– ID.4 är en bil som passar den svenska marknaden väldigt bra. Den starka efterfrågan och att ytterligare eldrivna versioner och modeller är på ingång gör att vi ser ljust på framtiden. En framtid som är elektrisk, säger Sten Forsberg.

Volkswagens fem mest registrerade modeller under april 2021:

ID.4 (1 444 bilar)

ID.3 (469 bilar)

Tiguan (423 bilar)

Passat (324 bilar)

Golf (251 bilar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + två =