Camping för en seriös offroader

Camping, offroading och vildmarksliv är stort down under. Det finns ett enormt kunnande och intresse när det gäller terrängbilar med företag som ARB och Old man Emu som leder utvecklingen när det gäller seriösa tillbehör för terrängbilar.

När det gäller maximal framkomlighet i kombination med mobilt boende finns det inte mycket som slår ett taktält. Bilen som tältet monteras på beter sig i stort sett som vanligt och du har ett tält som är lätt att resa och ändå erbjuder tak över huvudet med extra plus för utsikten. ARB: s nya ”Flinders Rooftop Tent” är ett bekvämt, lätt att sätta upp tält som ger dig större flexibilitet när du slår läger var du än är.

Flinters-Tältet är tillverkat av 300 gsm rip-stop-duk med fyra fönster inklusive ett stort takfönster så att du kan stjärnhimlen över dig hela natten. Tältet har också en väderskyddad ventilationsöppning och en stor dörröppning som kan lämnas öppen för ytterligare luftflöde. Varje fönster har 420D insektssnät och rännor på dragkedjorna för att skydda mot regnet.

Sovkomforten är säkrad med en 50 mm skummadrass med hög densitet, designad med tanke på komfort, inbyggt 12 V-belysning med USB-anslutning för laddning av dina mobila enheter samt en rymlig PVC-kåpa, att användas under färd med tillräckligt med utrymme för att sängkläder ska kunna stanna i tältet när det packas för nästa dags körning.

Den teleskopiska stegen ansluts till toppen av PVC-kåpan och kan tas bort för att transporteras inuti fordonet, om så önskas, vilket gör att hela tältet har en lägre profil. Flinders-tältet mäter 2200 mm gånger 1400 mm och väger 56 kg. Der rymmer bekvämt två vuxna och är lämpligt för alla väderförhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + sjutton =