Volvo behåller ledartröjan när det gäller säkerhet

Volvo XC60 har fått lovord i Euro NCAP:s senast publicerade tester. I klassen stora suv:ar sopade Volvon banan med konkurrenterna, men än mer intressant är att den nu är bilen med den totalt bästa prestationen under 2017 i Euro NCAP:s tester. För Volvos del är det väldigt positivt att företaget fortfarande kan hålla sin tätposition när det gäller säkeheten.

Volvo XC60 fick nära nog perfekta 98 procent i klassen ”Adult Occupant” och 95 procent när det gäller förarstödsystem – 20 procent högre än den närmaste konkurrenten i klassen Stor suv.

Volvo XC60 är en väldigt viktig modell för Volvo. Den presenterades i en helt ny version på Geneve-mässan i mars 2017 och har nu fått högsta utmärkelsen i EuroNCAP:s tester.

– Nya Volvo XC60 är en av de säkraste Volvobilar som hittills har utvecklats, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars säkerhetscentrum. Den är fulladdad med ny teknik, designad för att assistera föraren, skydda bilens passagerare och andra trafikanter som gående och cyklister, plus mildrande av kollisionsrisker. Vi är stolta över att vårt pågående engagemang för att utveckla nya säkerhetsfunktioner har fått detta erkännande.

Utmärkelsen från Euro NCAP för XC60 följer i spåren av Volvo XC90, som 2015 fick samma utmärkelse för bästa stora suv, och den totalt bäst kompetenta bilen det året. Volvo Cars V40 är ytterligare en tidigare Euro NCAP vinnare i klassen för små familjebilar.

Förarmiljön i nya XC60 följer samma koncept som i XC90 och S90/V90.

Volvo XC60 sällar sig också till S90 och V90 genom att skapa historia för Volvo Cars som den första tillverkaren som innehar tre topprankningar i Euro NCAPs tre autobromstester  (Autonomous Emergency Braking) – AEB City, AEB Inter-Urban och AEB Pedestrian. De tre Volvobilarna är de enda bilar som har erhållit topp-poäng i alla tre klasserna.
 
Volvo S90 och V90 fick också höga poäng i Euro NCAP Best in Class utmärkelsen med 95 procent i ”Adult Occupant” klassen och 93 procent i ”Safety Assist” klassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 11 =