VW Arteon och Tiguan kommer som laddhybrider

Volkswagen utökar sitt utbud av laddhybrider. Nu är även modellerna Tiguan och Arteon med laddhybridteknik bekräftade.

VW Passat GTE

Laddhybriden Passat GTE har varit en populär bil ända sedan debuten 2015, inte minst på den svenska marknaden. Den nya versionen lanserades hösten 2019 och fortsätter att skörda framgångar. Nya Passat GTE har en räckvidd upp till 56 km på el, en systemeffekt på 218 hk och en batterikapacitet på 13 kWh. 

Även storsäljaren Golf erbjuds som laddhybrid. Idag finns nuvarande version av Golf GTE (204 hk) som lagerbil hos de svenska återförsäljarna. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nya generationen av Golf kommer att erbjudas som laddhybrid i två effektversioner: en ny bränslesnål version på 204 hk, och en ännu sportigare och mer finslipad GTE-version på 245 hk. Båda dessa versioner är utrustade med ett 13 kWh-batteri som gör det möjligt att köra långt på el för att på så sätt göra Golf temporärt utsläppsfri.

VW Touareg

I början av mars var det världspremiär för märkets nya toppmodell Touareg R, en kraftfull laddhybrid som genererar en systemeffekt på 462 hk och ett vridmoment på 700 Nm. Touareg R är fyrhjulsdriven och klarar en dragvikt på upp till 3,5 ton. Den lanseras under andra halvåret i år.

VW Arteon

Dessutom är det nu bekräftat att även Tiguan och Arteon kommer att erbjudas med laddhybridteknik. Dessa versioner väntas i slutet av året. Mer information kommer senare i vår. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =