Fyrhjulsdrivna Jeep Avenger med hybriddrivlina

Efter den efterlängtade debuten i Frankfurt tar Jeep nu sin Avenger 4xe på en roadshow i Europa. Turnén kommer att sträcka sig över olika etapper, besöka stora europeiska städer och sammanfalla med fyra kända evenemang.

Jeep Avenger 4xe-turnen får titeln ”Adventure On The Road” och starten sker i Tyskland.Sedan går resan vidare genom Storbritannien, Spanien och Frankrike. Denna ambitiösa roadshow kommer att visa upp Avenger 4xe vid en rad evenemang, inklusive sporttävlingar, livsstilsutställningar och konserter.

De olika evenemangen (Red Bull Pool Drop på Mash i Tyskland, Grand Pavois La Rochelle i Frankrike, CarFest i Storbritannien, Autobello i Spanien, för att nämna några) är tänkta att spegla hur Jeep Avenger 4xe är designad för att tilltala ett brett spektrum av individer. Den vänder sig till friluftsentusiaster, sportälskare, såväl som 4×4-ägare som söker en distinkt produkt och som också värdesätter den extra dragkraften och säkerheten med fyrhjulsdrivning.

Jeep Avenger 4xe kommer att visas upp som en äkta Jeep med sin robusta design med förbättrad funktionalitet, inklusive bakre bogseröglor, takrails för ytterligare lastmöjligheter, och offroadinspirerad interiör. Skyddlistor och skärmbreddare som skyddar mot repor samt robusta stötfångare och en matt motorhuv för att minska solbländning förstärker ytterligare dess robusta exteriör. Inuti erbjuder Jeep tvättbara, slitstarka säten och innovativa komfortfunktioner. Standard M+S-däck och valfria All Terrain-däck för förbättrat grepp, kompletterat med svarta fälgar som bibehåller sitt utseende i alla miljöer. Bilen har en hybriddrivlina med 48-voltsteknik och Jeeps exklusiva fyrhjulsdrivning. Avenger 4xe är har en automatisk 6-växlad dubbelkopplingsväxellåda, vilket ger både kraft och effektivitet.

Avenger 4xe har en ny Multilink bakhjulsupphängning för bättre komfort och följsamhet i terrängen. Dess drivlina kombinerar en 136 hk (100 kW) bensinmotor med två 21 kW elmotorer som driver båda axlarna, och levererar ett betydande vridmoment på 1900 Nm till bakhjulen, tack vare 22,7:1 utväxling kopplad till den bakre elmotorn.

Avenger 4xe har en toppfart på 194 km/h och accelererar från 0-100 km/h på 9,5 sekunder.

Funktionen Selec-Terräng gör det möjligt att välja lämpligt körläge för olika situationer. Autoläget erbjuder fyrhjulsdrivning endast när det behövs, vilket gör det idealiskt för vardagskörning med minimala CO2-utsläpp. Snöläget förbättrar stabilitetskontrollen och använder smart fyrhjulsdrivning. För ojämn terräng justerar Sand & Mud-läget växlingsförhållanden och dragkontroll. Både Snow och Sand/Mud-lägena använder det smarta fyrhjulsdriftsystemet, som kan låsa dragkraft upp till ett vridmoment på 50:50 mellan fram- och bakaxeln vid hastigheter under 30 km/h. Från 30 till 90 km/h aktiveras fyrhjulsdrivningen vid behov. Samtidigt maximerar sportläget 4xe-systemet genom mer balanserad överstyrning med hjälp av e-boost på bakhjulen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =