Akio Toyoda skrev ett brev….

Till Nasser,
Du behöll toppositionen i alla de 12 etapperna! Det var perfekt. Grattis till denna efterlängtade seger, som upprepar din framgång 2019!

Till Yazeed,
Grattis till en pallplats med 3:e plats totalt!

Till Sugawara-san från Hino Motors,
Det är olyckligt att dina på varandra följande mästerskap har upphört. Du övervann olika svårigheter och erövrade den utmanande terrängen. Jag hoppas att du fortsätter att utmana Dakar. Tack.

Till Team Land Cruiser (TLC) Dakar Rally-team,
Det senaste året som tävlade med Land Cruiser 200 avslutades med ett-två-mål; du har uppnått 9 raka segrar i kategorin kommersiella fordon. Grattis till Miura-san och alla teammedlemmar!

TLC Land Cruiser kördes på TOYO TIRES i år igen. Men den här gången var det nya däck, utvecklade exklusivt för Dakar, som ersatte de kommersiellt tillgängliga däck som tidigare användes.

När jag frågade Miura om att köra med de nya däcken sa han: ”Tidigare fanns det tillfällen då däcken begränsade vår körhastighet. Men i år kan du köra fullt ut och utnyttja potentialen i Land Cruiser. Nu kan vi göra det! Tack vare de specialutvecklade däcken blev Land Cruisern ännu mer kapabel.”

En tävlingsbil är en samling av många komponenter. Varje del kan avsevärt förändra prestandan, känslan och drivkraften. I tävlingar och rallyn bygger många deltagare sina bilar för att nå ett enda mål, förbättra sina fordon och utveckla tekniken längs vägen.

Toyota Motor Corporation och Toyota Groups företag kommer att fortsätta göra allt bättre bilar genom sina motorsportaktiviteter. I början av detta år är jag mer säker på detta än någonsin.

Tack så mycket till alla vänner som avslutade 2022 års Dakar Rally. Tack hörni!

Akio Toyoda
VD och koncernchef för Toyota Motor Corporatio

PS: Till Mr. Miura
När du kom i mål skickade du ett sms: ”Första gången jag satte mig bakom ratten i Land Cruiser 200 gick min dröm om att bli rallyförare i uppfyllelse. Land Cruiser 200 har imponerat så mycket på mig, det är en speciell bil och nu är det min livskamrat.”

Jag tror att Land Cruiser 300 också kommer att bli din pålitliga partner som kommer att förverkliga din nästa dröm. Tack för alla dina enastående prestationer. Jag ser fram emot att arbeta med dig och Land Cruiser 300. Endast 3 fler vinster till 12 raka segrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − tolv =