Eldriven GT och en bränslecellsbil från Audi 2020

Det rör sig i elbilsvärlden! Audi bygger vidare på sitt varumärke där prestanda, ledarskap när det gäller teknik, seriös förarmiljö och fyrhjulsdrivning är viktiga hörnpelare. Allt detta tar teknikerna i Ingolstadt med sig in i elbilsvärlden nu när Audi rullar ut ett klassledande brett program av elbilar. Audi vill ta ledartröjan när det gäller miljöbilsvalet som ett livsstilsval.
Audi går nu ut med att man breddar programmet med fler eldrivna modeller. I samband med märkets årliga presskonferens under torsdagen bekräftades en helt eldriven Gran Turismo med produktionsstart 2020. Prestandamodellen är ett första tecken på ett nytt elektrifierat Audi Sport. 2025 räknar Audi med att erbjuda ca 20 laddbara modeller totalt, varav hälften är helt eldrivna och resterande laddhybrider. Därtill kommer övriga modellprogrammet elektrifieras i snabb takt med mildhybridsystem. I den framtida strategin finns även bränslecellsbilar som lanseras 2020.

Den nya fyradörrars Gran Turismon ger en föraning om framtidens prestandamodeller från Audi Sport. Den eldrivna sportbilen kommer att tillverkas i Böllinger Höfe utanför Neckarsulm, där bl.a. Audi R8 tillverkas.  För att utnyttja synergierna i koncernen sker utvecklingen i ett nära samarbete med Porsche när det gäller arkitekturen i de större eldrivna modellerna.

Redan i år presenteras den första elbilen i Audis program – Audi e-tron.  Suven premiärvisas i sommar och kommer att tillverkas i den helt koldioxidneutrala anläggningen i Bryssel, som även kommer att inrymma batteritillverkning.

Mer om Audi e-tron i Geneve

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =