Eldrivet friluftsliv med fokus på vintern

Att få upptäcka och vara en del av vår vildmark är en dröm för många. En dröm att dela med sig av och bevara för framtida generationer. Nissans kompakta eldrivna husbil är ett perfekt exempel på att vi idag har möjligheten att se till så att kommande generationer kan få uppleva vildmarken, vintern, fjällvärlden och äventyret även i framtiden.

Nissan är en föregångare när det gäller eldrivna bilar och har presenterat sin vision för hållbart äventyr med flexibla helelektriska e-NV200 Winter Camper-konceptbil.

I en tid på året när härliga vandringar och friluftsliv lockar med sol, snö och en klarblå himmel, blir e-NV200 Winter Camper nyckeln till naturens underverk och att utforska friheten utomhus igen. Designad med spänning och miljöpåverkan i åtanke, kombinerar e-NV200 Winter Camper spänningen med elektrisk körning och naturupplevelser utan att klimatet tar skada.

Utrustad med en mängd skräddarsydda kör- och livsstilsfunktioner är det äventyrliga husbilskonceptet byggt för att ta dig ut i det fria. Det anpassade Nissan Camper Technology Luxury Kit säljs som miljöäventyrarens första startpaket. Satsen är tillgänglig för kunderna i standard-e-NV200-skåpbilen och e-NV200 Evalia-passagerarbilen och erbjuder en omfattande uppsättning tillbehör som maximerar komfort och mångsidighet för självförsörjande boende i naturen.

Takmonterade solpaneler förser husbilsdelen med ström och en omvandlare ser till så att det även finns 220 volt växelström, medan allt annat som hör hemma i en husbil finns med i smart kompakt format som fullt fungerande kök, kylskåp, hopfällbara sängar.

Bilen är optimerad från hjul upp för att även kunna tackla både snö och enklare terräng, men framför allt sämre vägar och vägar med snö och slask.. Premium terrängdäck och ökad markfrigång ger optimal framkomlighet när underlaget blir sämre. Två extraljus på hela 5400 Lumens är monterade på en förstärkt stålbåge på fordonets framsida och hjälper till att slå hål på mörkret när förare behöver det mest under långa mörka vinternätter.

En del av det breda sortimentet av Nissan Original tillbehör som främre och bakre stänkskärmar, dörröppningsskydd, sidoskydd och gummimattor kompletterar terrängarsenalen och erbjuder skydd och bekvämlighet oavsett uppgiften.

Baserat på e-NV200 Evalia drar e-NV200 Winter Camper nytta av Nissans intelligenta och effektiva elektriska drivlineteknik. Den beprövade drivlinan ger bra kraft och räckvidd, omedelbart vridmoment och acceleration. Bilen är med andra ord lättkörd och den har en uppsättning energibesparande tekniker – inklusive B-läge (mer bromsenergiåtervinning) och Eco-läge för att återvinna energi och få mer effektiv energiförbrukning.

– För Nissan handlar elektrisk rörlighet om att erbjuda en spännande upplevelse bakom ratten, säger Dmitry Busurkin, General Sales & LCV General Manager, Nissan Europe, samtidigt som vi löser knuten när det gäller friluftslivets påverkan på klimatet,

– Genomsyrad av äventyret och spännande elektrifierad kraft, är konceptbilen Nissan e-NV200 Winter Camper ett optimistiskt uttryck för framtiden för utsläppsfri mobilitet. Denna vision och den innovativa uppsättningen tillbehör som finns även för standard e-NV200 modeller, har kommit till för att friluftsentusiaster nu och i framtiden ska kunna få uppleva äventyret i vildmarken, avslutar han

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =