Ett livsstilsval som signalerar mer än lyx

Nya Audi A8 presenteras just nu för världspressen på Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) i Valencia. En miljö där de futuristiska arkitektoniska konstverken ger den rätta inramningen för att understryka Audis strävan att framhålla designen som det viktigaste när det gäller nya A8. Jag håller delvis med, men de viktigaste nyheterna hittar vi i säkerheten och drivlinorna där motorerna är från sexcylindriga bensin och diesel över bensin-öV8 till den numera klassiska W12:an. Nu med cylinderavstängning för att spara soppa och hålla igen på utsläppen. Så renar miljösamvete som möjligt med andra ord.

Nyheter som elektromekaniskt styrd hjulupphängning där kameror läser av vägen och anpassar fjädringen efter vägens standard, förarens körstil och hastigheten. Tekniken kan aktivt styra hjulupphängningen för att motverka nigning vid acceleration och inbromsning, krängning vid kurvtagning och dessutom höja ena sidan av bilen om sensorerna gör bedömningen att bilen håller på att bli påkörd från sidan.

Bang & Olufsen ljudanläggning med oändliga inställningsmöjligheter och de fantastiska diskanthögtalarna med en akustisk lins som sprider ljudet perfekt.

Laserstrålkastare i kombination med LED-strålkastare och mycket mer, men vi återkommer efter provkörningen.

Quattro fyrhjulsdrivning, naturligtvis!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =