Volvo V90 CC för havsmiljön och seglingen

Köp en Volvo V90 CC och hjälp till att jobba för mindre plast i våra världshav. Ett intressant erbjudande från Volvo Cars som vill locka kunder med en lite äventyrligare och naturnära livsstil. Volvo Cars avtäcker därför i dag en specialversion av all-road-herrgårdsvagnen V90 Cross Country för att fira starten av 2017/18 Volvo Ocean Race.

Köpare av bilen bidrar även direkt till att sprida kunskap om hur våra hav mår. För att stötta Volvo Ocean Race vetenskapsprogram om plast i haven kommer företaget att skänka 100 euro för varje exemplar av de 3 000 första bilarna av V90 Cross Country Volvo Ocean Race som man planerar att bygga. Den sammanlagda donationen på 300 000 euro understryker Volvo Cars långvariga åtagande att värna om miljön.

Volvo Ocean Race vetenskapsprogram utrustar båtarna som deltar i årets race med en uppsättning sensorer som samlar in data om några av de mest avlägsna delarna av världshaven. Häri ingår temperaturer, barometertryck, strömmar och vindhastighet, vilket kommer att bidra till mer exakta väderprognoser och de klimatmodeller som vetenskapsmän världen över använder sig av.

Båtarna kommer vidare att mäta salthalten, upplöst CO2 och alger i det omgivande havsvattnet. Kombinerat med andra data om mikroplaster kommer dessa mätningar att hjälpa till att skapa en mer komplett bild av omfattningen av plastföroreningarna och hur de påverkar livet i havet. Bland de vetenskapliga partners som deltar i programmet återfinns NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

— Vi är stolta över att kunna stötta Volvo Ocean Race vetenskapsprogram, som kommer att bidra till att öka vår förståelse av hur haven mår — vår viktigaste naturtillgång, säger Stuart Templar, hållbarhetsdirektör på Volvo Cars. — Som företag arbetar vi för att minimera vår påverkan på världen omkring oss, och det innovativa synsättet i det här projektet för hur vi ska tackla ett stort miljöproblem passade oss därför perfekt — inte minst eftersom vi går mot en elektrifierad framtid.

Själva bilen kommer att bidra till att tackla problemet med marina föroreningar eftersom mattorna är tillverkade av Econyl, ett textilmaterial som framställs av 100 procent återvunnen nylon, inklusive återvunna fiskenät som har hämtats upp från havets botten.

V90 Cross Country Volvo Ocean Race har utvecklats av Volvos designers och en grupp ingenjörer på företagets avdelning för specialfordon, en specialbyggd anläggning vid Volvo Cars bas i Torslanda. Ingenjörerna på Specialfordon är specialiserade på att utveckla skräddarsydda modeller och är även ansvariga för Volvo Cars ultralyxiga Excellence-modeller, liksom polisversionen av V90 och V90 Cross Country.

V90 Cross Country Volvo Ocean Race utgår från den befintliga modellen och är utrustad med alla standardfunktioner som kunderna har kommit att förvänta sig av en Cross Country-modell, såsom fyrhjulsdrift, ökad markfrigång och sitthöjd, samt ett chassi som är optimerat för komfort och kontroll i alla väder- och vägförhållanden.

En speciell, uttrycksfull design och färgpalett såväl på insidan som på utsidan skiljer V90 Cross Country Volvo Ocean Race från dess modellsyskon i 90-serien. Detaljer i matt grå och ljusorange, som visades första gången på den hyllade konceptbilen Volvo Concept XC Coupé från 2014, kombineras med exteriörfärgen Crystal White och specialfälgar och -sömmar.

— V90 Cross Country Volvo Ocean Race är en balanserad och kapabel all-road-bil som rör sig lika hemtamt på vanliga vägar som utanför allfartsvägarna, säger Dan Olsson, Vice President Specialfordon och Tillbehör på Volvo Cars.

— Ovanpå det är den utrustad med en rad specialutvecklade standardfunktioner, som den integrerade, löstagbara ficklampan, extra eluttag och smarta smuts- och vattenavvisande material.

Den inledande produktionsvolymen på 3 000 bilar kommer att säljas på 30 marknader världen över, inklusive de flesta länder i EMEA-regionen, liksom USA, Japan och Kina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + elva =