Flexibla Striker med bytbar lins

En av de testade lamporna, Lightforce Striker, är en ganska kompakt strålkastare som är lite av felande länken mellan arbetsbelysningar, backljus och extraljus. Finessen med den här strålkastaren är att du ändrar ljusbilden genom att byta plastlinsen framför lysdioderna, vilket är väldigt smidigt.

Strikern visade sig vara väldigt ljusstark med ett värde på 2300 lux i mitten med spotlinsen. Det finns en specifik lins för att använda Strikern som arbetsbelysning eller backljus och vi upplevde den som mer koncentrerad mot mitten. Mittvärdet med den linsen var imponerande högt även det. 

Så här gjorde vi den testen

Lampan monterades först på en stationär ramp där alla ljusbilder fotograferades med en avancerad digitalkamera med fast brännvidd, Nikon D5 med Nikkor 35 mm 1,4. Kameran var inställd på en fast exponering och en fast färgtemperatur för att kunna visa skillnaderna i färg och ljusbild. Vi mätte ljuset med en luxmätare på två givna platser i motivet, i mitten och längt ut till höger, vilket är 3 meter från mitten. Mätningarna av alla linserna är gjorda med uppställningen mot timmerupplaget. 

Lightforce Striker standard    lux mitt/th         1500            14

Lightforce Striker backljus/arbetsbelysning lux mitt/th              460            23

Lightforce Striker spotfilter         lux mitt/th      2300            14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =