Hyundai reserverar Ioniq för elbilar

IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

Hyundai kommer lansera en rad numeriskt namngivna EV:s under det nya varumärket, där jämna nummer används för sedaner och SUV-modeller ges udda nummer. 

Den första modellen under varumärket IONIQ kommer vara IONIQ 5, en mellanklass CUV, antar att Hyundai mena Kompakt Utility Vehicle, som lanseras i början av 2021. IONIQ 5 är baserad på konceptbilen ‘45’ som Hyundai avtäckte på International Motor Show 2019 (IAA) i Frankfurt som en homage till företages första konceptbil. IONIQ 5:s designers hämtade inspiration från det förflutna och integrerade det med banbrytande parametriska pixlar, ett unikt designelement som Hyundais designers kommer fortsätta att integrera i framtida IONIQ-modeller. 

År 2022 kommer Hyundai introducera IONIQ 6 sedan som är baserad på företagets senaste koncept-EV – ‘Prophecy’, avtäckt i mars tidigare i år. Kort därefter följer IONIQ 7, en stor SUV i början av 2024. Prophecys exteriör kännetecknas av sin aerodynamiska siluett. Alla IONIQ-bilar kommer dessutom ha ett gemensamt tema i ‘Timeless Value’. Bilarna kommer vara inspirerade av tidigare modeller men samtidigt vara en bro över till framtiden.

London Eye-event, en del av IONIQ-kampanj

Hyundai har firat lanseringen av IONIQ med hjälp av elektriska ljus som förvandlade London Eye till en jättelik version av bokstaven ”Q”. Ett event som genomfördes strax innan den officiella återöppningen av den berömda attraktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 6 =