Ford Ranger i Raptor-version

Nu släpps nya Ford Ranger Raptor, en bil som Ford kallar den ultimata äventyrsbilen. Modellen börjar levereras på den europeiska marknaden under mitten av 2019.

Ford Ranger har länge varit en av Europas mest sålda pickup-bilar och har varit omåttligt populär. Men Ford vill, precis som deras kunder, gå ett steg längre. Därför lanseras nu Ford Ranger Raptor i Europa, utrustad med en 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor, med hela 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Motorn gör bilen till en uthållig arbetshäst som aldrig sviker. Den har också har ett förstärkt chassi och anpassade stötdämpare.

– Glöm allt du trodde att du visste om pickuper; vår nya Ford Ranger Raptor är i en klass för sig. Bilen kan ta sig igenom de mest prövande väg- och väderförhållanden du kan tänka dig, en riktig tuffing, helt enkelt, säger Leo Roeks, Performance Director på Ford Europe.

Men det är inte bara egenskaperna på de tuffa vägarna som gör Ford Ranger Raptor till en pickup av hög kvalitet. Bilen kombinerar tuffhet med sofistikerade egenskaper, bland annat i form av Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3, som låter föraren styra bilens ljud, navigation och uppkopplade smartphones – med hjälp av röststyrning.

Systemet kommer även med en touchskärm på åtta tum, som fungerar med både nypande och svepande fingerrörelser. Både Apple CarPlay och Android Auto finns installerat i bilen, vilket innebär att du enkelt kan koppla in din smartphone för att styra bilens tekniska funktioner. SYNC 3 innefattar också SYNC AppLink, en tjänst som möjliggör röststyrning för dina favoritappar.


Designen på nya Ranger Raptor för naturligtvis tankarna till F150 Raptor, den amerikanska storebrodern. Den kommer i färgerna Ford Performance Blue, Colorado Red, Shadow Black, Frozen White och Conquer Grey. Huvudfärgerna, tillsammans med kontrasterande färger, bidrar till den utmanande designen. Sidostegen på bilen skyddar både bilens tunga inre, och fräcka yttre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =