Fullutrustad Fiat Fullback Cross

 

En pickup som sticker ut lite från mängden är inte fel när det gäller marknadsföring. Oftast får man väldigt mycket om man köper en fullutrustad specialmodell och nya Fiat Fullback Cross är inget undantag. Bra drivlina, hög säkerhet och svart bling-bling samt den fräckaste flakbågen ingår liksom bästa bi-xenon strålkastare.

Förarmiljön är bra, stora runda instrumentklockor och de flesta reglage där man förväntar sig att de ska vara. Även stolsvärme och differentialspärr i bakaxeln sitter logiskt och lättåtkomligt.

Fiat jobbar hårt för att komma in på allvar på pickup-marknaden efter att ha växlat upp från sin egen lilla kompakta Fiat Strada till nya Fiat Fullback, som byggs som en systermodell till Mitsubishi L200. Fullback är inte den största pickupen på marknaden, snarare en något kompaktare flakbil byggd för kunder som gillar det sportigare utseendet mer än maximal last- och dragkapacitet.

Flaket har en bedliner i plast som original och det finns ett smart flaklock som tillval. Lastsäkringsöglor är det dock dåligt med. Notera den smart placerade flakbågen som inte stör lastningen.

Cross-versionen har fått en matchande flakbåge som även den mer signalerar sportighet än storlek. Flakbågen är smart monterad och stör inte funktionen hos det rullbara flaklocket, som dock är extrautrustning. Även det en smart lösning som inte tar mycket lastkapacitet men ändå gör flaket låsbart och minskar luftmotståndet något

Flaket har en bedliner i plast som original och det finns ett smart flaklock som tillval. Lastsäkringsöglor är det dock dåligt med. Notera den smart placerade flakbågen som inte stör lastningen.

Fiat-pickupen lastar ändå cirka 900 kg och drar 3,1 ton. Flaket mäter 1.510 på längden och är 1.470 mm brett. Under huven sitter en 2,4 liters dieselfyra på 133 kW/180 hk och med ett vrid på 430 Nm. Växellådan är en 5-stegad automat, följd av en traditionell fördelningslåda med hög- och lågväxel..

Så här ska det se ut på instrumentbrädan. Tydlig information om hur drivlinan är inställd med indikering av spärrade differentialer. Fiat Fullback är en kompetent pickup även när underlaget blir dåligt och lasten tung.

Klassisk automatlåda som kan växlas manuellt med paddlar på ratten och ett riktigt bra reglage för hanteringen av fördelningslådan.

Bilens starka kort är de kompakta måtten och den kompletta drivlinan där det även finns en spärrbar differential mellan axlarna, vilket betyder att man kan köra fyrhjulsdrivet även när det är osäkert om det är fruset eller inte. En säkerhetsgrej som ger ett övertag gentemot de flesta pickuper som bara kan köras fyrhjulsdrivet när man vet att underlaget ger dåligt fäste. Som extra plus levereras bilen med låsbar differential i bakaxeln.

Kort sagt så är det väldigt mycket pickup för pengarna när Fiat nu släpper sin Cross-version. Den svarta flakbågen matchas med svarta 17” fälgar, svarta skärmbreddare, svart grill, svartlackade backspeglar och handtag, svarta underkörnigsskydd med positionsljus, svart skyddsplåt i stål under motor och drivlina, tonade bakre rutor, läderklädda eljusterbara stolar, bi-xenon strålkastare och den mest påkostade infotainment utrustningen med både DAB-radio och navigation samt 6 högtalare. Farthållare, Webasto dieselvärmare och dragkrok ingår också i paketet.

När det gäller säkerheten så värdesätter vi bi-xenon strålkatarna och fyrhjulsdrivningen med mittdifferential. Dessutom finns filhållarassistans och antisladd, men inte autostopp.

Fiat Fullback Cross kostar 283.400:- exkl moms. Grundversionen kostar: 249.900:-, även det utan moms.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =