Ioniq 6 får Maxad aerodynamik för maxad räckvidd

Hyundai Motor avslöjade idag den strömlinjeformade designen av nya IONIQ 6, andra modellen att ingå i utbudet för IONIQ, företagets helelektriska varumärke.

– IONIQ 6 förbinder en känslomässig konvergens av funktionalitet med estetik”, säger SangYup Lee, Executive Vice President och Head of Hyundai Design Center. ”Den distinkta strömlinjeformade designen är resultatet av ett nära samarbete mellan ingenjörer och designers med noggrant fokus på detaljer och kundcentrerade värden. Vi har skapat IONIQ 6 likt en kokong för medvetenhet som erbjuder en personlig plats för alla.

Lågt luftmotstånd ger längre räckvidd

IONIQ 6 har en ultralåg luftmotståndskoefficient på ringa 0,21, assisterad av sin låga nos, aktiva luftspjäll i fronten, reducerat glapp mellan hjul och skärmbreddare samt slanka digitala sidospeglar som tillval. Som ytterligare stöd till IONIQ 6:s aerodynamiska förmåga är dess elliptiska spoiler med vinge, lätt båtakterstruktur och separering av luftflöden i bakre stötfångaren. Även under bilen är strävan att nå bättre aerodynamik tydlig i det heltäckande underredet, optimerade deflektorer och reducerat hjulhusavstånd. 


Kokong-inspirerad interiör skapar ett medvetet och personligt utrymme

IONIQ 6:s kokongformade interiör är tänkt att fungera både som ett bekvämt gömställe och personligt utrymme. En interiör fylld med praktiska funktioner och hållbara material som underlättar en medveten, miljövänlig mobilitetsupplevelse och livsstil.

Hyundai Motor Groups Electric Global Modular Platform (E-GMP) gjorde det möjligt för bilens designers att sträcka ut interiören, fram- och baktill för att skapa ett optimerat benutrymme och rymlighet som gör att passagerarna sitter bekvämt. Plattformen möjliggör också ett helt plant golv, vilket i sin tur skapar en expansiv känsla. 

Den modulära instrumentpanelen med pekskärm integrerar en 12-tums infotainmentdisplay och ett digitalt kluster på 12 tum. En mittkonsol av bro-typ erbjuder bekväm och generös förvaring inne i bilen. 

Dual Color Ambient Lighting sätter ljuset för interiören i IONIQ 6. Användare kan välja från ett spektrum av 64 färger och sex dubbla färgteman, utvecklade av färgexperter för att hjälpa förare och passagerare att känna sig avslappnade samt bekväma. De interaktiva pixelljusen med fyra punkter på ratten möjliggör enkel kommunikation mellan förare och bilen. 

Genom att avlägsna alla knappar från framdörrarna skapades ökat utrymme och mer förvaring. Transparenta detaljer på krockkuddens garnering, dörrens sidofack och konsolens nedre kåpa accentuerar känslan av rymd och unikhet ytterligare.


Miljövänliga material applicerade på olika beröringspunkter för hållbarhet

I linje med IONIQ 6:s tema Ethical Uniqueness och inspiration från dagens miljömedvetna konsumenter, applicerade Hyundais designers återvunnen pigmentfärg från uttjänta däck till exteriörens beklädnad och kolpigmentfärg av bambu till karossen. 

Även interiören hos IONIQ 6 är formgiven i hållbara material och färger. Beroende på utrustningsnivå, inkluderar dessa ekoprocessat läder (säten), återvunnet PET-tyg (säten), bio-TPO-skinn (instrumentpanel), bio-PET-tyg (innertak), biofärg från vegetabiliska oljor (dörrar) och mattor av återvunna fisknät.   

Världspremiären för IONIQ 6 äger rum i juli. Då kommer Hyundai att avslöja de fullständiga specifikationerna, inklusive den elektrifierade streamlinerns funktioner och avancerade teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 14 =