Kia lockar med ny elbil på nya plattformen

  • Första elbilen baserad på Kias dedikerade elbilsplattform (E-GMP)
  • Distinkt silhuett, skarpa linjer och högteknologiska detaljer
  • Kia presenterar ny namnstrategi för kommande dedikerade elbilar

Kia släpper nu de första bilderna på Kia EV6, den första modellen som bygger på koncernens nya elbilsplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Kia EV6 är även den första av Kias kommande generation elbilar som tagits fram med en ny designfilosofi som representerar märkets allt större fokus på elektrifiering.

– EV6 förkroppsligar både varumärkets nya syfte, Movement that inspires, och vår nya designfilosofi. Den är utformad för att inspirera på varje resa med en instinktiv och naturlig upplevelse, och för att underlätta våra kunders vardag genom intuitiv och integrerad användarvänlighet, säger Karim Habib, designchef vid Kia Global Design Center.
– Vårt mål är att designa den fysiska upplevelsen av varumärket och skapa djärva, genuina och innovativa elfordon.

Som en del av Kias varumärkestransformation namnges kommande elbilsmodeller enligt en ny strategi. Det nya tillvägagångssättet ger enkelhet och konsekvens i Kias nomenklatur för elektriska fordon (EV) på marknaderna i världen. Alla kommande dedikerade elbilar kommer börja med prefixet EV och följs av ett nummer som motsvarar bilens position i modellutbudet. 

Kia EV6 är designad och konstruerad för att representera märkets nya varumärkesslogan ”Movement that inspires” och har världspremiär under första kvartalet 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + nitton =