Land Rover Defender reborn

Land Rover Defender förklädd till en Discovery 3 testas just nu i Kenya.

Den 30 april vänder sig all världens Land Rover entusiaster mot Solihull för att hedra bilen de kallar ”The best four by four by far”, eller på svenska den i särklass bästa fyrhjulsdrivna bilen. Fast det låter ju inte lika fräckt.

Den 30 april är nämligen utropad som internationella World Land Rover-dagen. Samma datum 1948 var dagen då den första Land Rovern lanserades på Amsterdam Motorshow. Nu är det 2019 och 71 år har gått sedan Land Rover-äventyret tog sin början. Och ett nytt äventyr tar snart vid.

Alla Land Rover entusiaster favorit, numera nedlagda, ikonförklarade och hyllade Land Rover Defender, ska lanseras i en helt ny version. En efterlängtad Land Rover som förväntas sätt– nya standarder för dels hur komfortabel och dynamisk en Land Rover Defender kan vara, och dels för vilka slags prövningar man kan utsätta den för.

Just nu testas modellen i Kenya där den drar riktigt tung last, kör genom floder och forcerar den allra mest krävande terrängen. När nya Defender lanseras senare i år har den genomgått hela 45 000 individuella tester i några av världens mest extrema klimat. Från 50 graders värme i öknen till minus 40 grader på Antarktis och upp till 3000 meters höjd i amerikanska Klippiga bergen. Bilens dynamiska förmåga har också testats och godkänts på den berömda racerbanan Nürburing i Tyskland.

– Förutom laboratorietester har vi kört över 1,2 miljoner kilometer i nya Land Rover Defender genom all slags terräng och i extrema klimat, för att vara säkra på att det är den tuffaste och mest kapabla Land Rover vi någonsin producerat.”, säger Nick Rogers, VD för Group Engineering hos Jaguar Land Rover.

Nya Defender är designad och utvecklad i fabriken i engelska Gaydon, hjärtat av Land Rovers design-, utvecklings- och testanläggningar. Produktionen av Land Rover Defender sker i den nya fabriken i Nitra i Slovakien där också Land Rover Discovery tillverkas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − fjorton =