Mer om kommande Audi e-tron GT

I början av nästa år är det officiell premiär för Audi e-tron GT, Audis tredje elbil i programmet. Som namnet indikerar är det en helt eldriven Gran Turismo som även går att få i RS-utförande för dig med sportiga preferenser. Nu kan du förboka dig på Audis svenska hemsida för att bli en av de första att beställa bilen när den blir officiell.

Audi e-tron GT har redan på konceptstadiet väckt uppmärksamhet och hyllats världen över sedan den visades på bilsalongen i Los Angeles för två år sedan. Nu börjar vi närma oss den officiella premiären i februari nästa år. Än så länge är bilen maskerad men Audi har lyft på täcket och avslöjat några detaljer som kanske gör dig extra intresserad. Om så är fallet kan du nu göra en förbokning på audi.se. Bokningen är kostnadsfri och är inte bindande, men vill du vara bland de första att beställa bilen kan det vara en bra idé att skriva upp dig.

Audi e-tron GT kommer att byggas i samma småskaliga produktionsenhet som Audi R8. Anläggningen har byggts ut med mängder av avancerad teknik för att utveckla och tillverka märkets första eldrivna prestandamodell.

”Nu skriver vi ett nytt kapitel i Audis elektrifieringsresa. Nedräkningen har börjat till lanseringen av en blivande Audi-ikon. Vi tar ytterligare ett stort steg mot en utsläppsfri framtid och lanserar den första hel eldrivna modellen från Audi Sport genom Audi RS e-tron GT”, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Produktionen av kundbilar startar under andra kvartalet 2021 och de första leveranser beräknas ske sommaren 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − fem =