Morgans nya trehjuling med trecylindrig motor

Morgan bekräftar nu att den helt nya trehjuliga Morgan kommer att avslöjas den 24 februari 2022. Den nya bilen markerar Morgans första nya designspråk och produktfilosofi sedan lanseringen av Aero-serien, som började säljas för mer än två decennier sedan.

De flesta detaljer, inklusive namnet, kommer att förbli hemliga tills det globala avslöjandet. Morgan har dock tidigare bekräftat användningen av en Ford trecylindrig motor för den kommande modellen, vilket fortsätter den långvariga användningen av Fords drivlinor i företagets sortiment.
Det kommer också att vara Morgans mest anpassningsbara fordon hittills. Flera identiteter av modellen kommer att visas vid lanseringen, och visar de olika och mångsidiga alternativen som finns tillgängliga. De kommer att lyfta fram några av de personligheter som har inspirerat dess design, såsom äventyrs- och motorsportinspirerade förare från mitten av århundradet. Morgan kommer också att erbjuda djärva, individuella och excentriska färger för den nya ikoniska trehjulingen. Världshistoriens enda bilmodell som både tagits fram som elbil och körts av Peter Sellers i filmen ”Oh, vilket party”.


”Nästa kapitel i Morgans trehjuliga berättelse börjar den 24 februari, och vi kunde inte vara mer exalterade över att äntligen visa det för världen. Den helt nya modellen fortsätter ett 113 år långt arv av trehjuliga Morgan-bilar, och – som alltid har varit fallet – kommer den nya modellen att vara helt annorlunda än allt annat”, säger Steve Morris, styrelseordförande och VD för Morgan Motor Company.
”Den energi och fantasi som design- och ingenjörsteamen har investerat i att skapa den helt nya trehjuliga modellen är otrolig. Jag är övertygad om att detta kommer att bli uppenbart för alla som ger sig tid att titta på den stora mängden alternativ, kvalitet, prestanda och uppmärksamhet på detaljer som nya trehjulingen kommer att erbjuda”, säger Jonathan Wells, designchef, Morgan Motor Company.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =