My name is Defender, Land Rover Defender

My name is Bond, James Bond, lär vi nog få höra i kommande Bond-fim: No Time To Die. Filmen blir den den 25:e officiella James Bond-filmen och naturligtvis kör James brittisk bil, närmare bestämt Land Rover Defender och då den nyligen visade Defendern.

Bilder tagna under inspelningen av den kommande filmen ger en unik inblick bakom kulisserna och visar hur stuntkoordinator Lee Morrison och stuntförare Jess Hawkins arbetar. 

No Time To Die är den första filmen med nya Defender, som naturligtvis används i en biljaktsscen med James Bond. Nya Defender har testats av det professionella 007-stuntteamet under de mest extrema terrängförhållanden.

 – För att skapa och koordinera actionscenerna för Bond-filmerna krävs ett kompromisslöst tankesätt, berättar Lee Morrison, James Bond-filmens stuntkoordinator. Vi behövde ett ostoppbart fordon i vår kamp mot elementen, branta lutningar och flodkorsningar, så vi valde nya Defender. Jag är ytterst imponerad av att Defender inte bara är tillbaka, utan dessutom är så mycket bättre!

Nya Defender har en markfrigång på 291 mm och är byggd för avancerad terrängkörning. Defender 110 har seriöst valda frigångsvinklar, 38, respektive 40 grader fram och bak, samt 28 grader under bilen (vid terränghöjd på luftfjädringen).

Dess maximala vadningsdjup på 900 mm stöds av det nya vadningsprogrammet i Terrain Response 2-systemet, så att föraren lugnt kan korsa djupa vatten.

När specifikationen för Defender-bilarna i filmen skulle bestämmas arbetade Land Rovers designteam tillsammans med Chris Corbould, Special Effects and Action Vehicles Supervisor. Bilarna bygger på modellen Defender X i Santorini Black och är utrustade med mörka hasplåtar som skyddar drivlinan, 20-tumsfälgar med mörk finish och professionella terrängdäck. Det är de första Defender-bilarna att tillverkas i Jaguar Land Rovers nya produktionsanläggning i Nitra i Slovakien.

Richard Agnew, Global Communications Director på Land Rover, sa:”No Time To Die är ett utmärkt sätt att visa upp nya Defenders kompetens i en hisnande biljakt med double O seven, James Bond. Det har varit extremt spännande att fortsätta vår relation med EON Productions och att arbeta med deras team för att skapa en fantastisk filmsekvens.”

Storbritanniens största fordonstillverkare samarbetar sedan länge med EON Productions på Bond-filmerna, ett samarbete som började 1983 när en Range Rover Cabriolet dök upp i Octopussy.

Förutom Defender finns även Range Rover Sport SVR, Land Rover Series III och Range Rover Classic med i No Time To Die.

No Time To Die regisseras av Cary Joji Fukunaga och har för femte gången Daniel Craig i huvudrollen som Ian Flemings James Bond 007. Filmen släpps över hela världen med start den 2 april 2020 i Storbritannien genom Universal Pictures International och i USA den 10 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =